Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Karácsony ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ma, illetve szombaton és vasárnap ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

MTI

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ma éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. A bíboros szombaton, karácsony első napján 10 óra 30 perckor az esztergomi bazilikában, vasárnap, karácsony második napján 18 órakor pedig a Szent István-bazilikában celebrál szentmisét. Utóbbi alkalmon - hasonlóan az ország összes katolikus templomához - a család évét is megnyitják.

Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek karácsony első napján 10 órakor Budapesten, a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban, karácsony második napján 10 órakor pedig Budapesten, az újpalotai Boldog Salkaházi Sára-plébániatemplomban mutat be szentmisét. Vasárnap Paskai László a templom felszentelésének második évfordulóján megáldja az újonnan elkészült orgonát és szobrokat.

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke karácsony első napján 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke ma 16 órakor a Deák téri evangélikus templomban hirdet igét.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!