Egyiptom - A Google lehetővé teszi a Twitter-használatot Egyiptomban

New York - A Google speciális szolgáltatást indított, amelynek révén az egyiptomiak internet nélkül is eljuttathatják üzeneteiket a Twitterre.

MTI

Az amerikai internetes kereső- és tartalomszolgáltató honlapján hétfőn közölte, hogy a Twitter és a SayNow mérnökeivel közösen egész hétvégén dolgoztak a megoldáson. Három nemzetközi telefonvonalat (+16504194196, +390662207294, +97316199855) létesítettek, amelyeken hangüzenetet lehet hagyni, s ezeket automatikusan átküldik a Twitter honlapjára. Az érdeklődők ugyanezeket a számokat felhívva meghallgathatják az üzeneteket, vagy bárhol a világban elolvashatják a twitter.com/speak2tweet című oldalon.
   
"Mint sokan mások, faltuk a híreket Egyiptomról, és azon gondolkoztunk, miként tudnánk segíteni az ott-tartózkodó embereknek. Reméljük, hogy ez valamilyen módon segít az egyiptomiaknak állandó kapcsolatban maradni ezekben a nehéz pillanatokban" - áll a Google közleményében. Az egyiptomi hatóságok lehetetlenné tették a hozzáférést az internethez, és zavarják a mobiltelefon-szolgáltatást napok óta. Az utolsó internetszolgáltató működését hétfőn bénították meg. A Noor-csoport hétfőn kora este kezdett el eltűnni a világhálóról - közölte az internet figyelésére szakosodott amerikai Renesys. Az internet volt a kormányellenes tüntetők mozgósításának egyik fő eszköze, és a négy legnagyobb szolgáltató már múlt hét csütörtök óta nem működik.
   
Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kormányváltással és hangzatos reformígéretekkel próbálja megőrizni megrendült hatalmát, a lemondását követelő tüntetők viszont hétfőtől általános sztrájkot hirdettek, keddre pedig egymilliós tiltakozó menetet szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!