Egyre több bagoly kerül állatkórházba

Az állatkórházba nem csak hobbyból tartott állataikkal érkeznek az állatszeretők. Mostanában több bagolyfiókát vittek az orvosokhoz a megyeszékhely közparkjaiból.

Némethy Mária

- Mostanában több bagolyfiókát hoztak hozzánk - hallom dr. Varjú Gábor állatorvostól. - A fiókák korán elhagyják a fészküket. Szombathely közparkjaiban veszélyeknek vannak kitéve, ezért jobb, ha behozzák, Kőszegen majd visszavadítják őket. Az erdőkben lelt fiókákat viszont hagyják ott.

Az állatkórház orvosai karitatív tevékenységként 1998 óta látnak el vadon élő állatokat. Sok gólya, a ragadozómadarak közül sólyom, sas is került már sérülten hozzájuk az Őrségi, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park területéről.

- Leggyakrabban azért, mert nekirepülnek egy villanyvezetéknek - magyarázza dr. Varjú Gábor.
Gyógyulni Kőszegre, a Chernel-kertben lévő madárvédelmi mintatelepre kerülnek az állatok. Egy minap kötött szerződés értelmében állapotukat havi látogatásuk során ellenőrzik is ott a szombathelyi  állatkórház orvosai.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!