Egységes fekvő- és járóbeteg ellátást akarnak

Szombathely - A város azon ötlete, hogy a járóbeteg szakellátást kiszervezi a kórházból, nem tenne jót az egészségügyi ellátásnak, véli a szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP, és a megyei közgyűlés Polgári Együttműködés frakciója. Szombathely szocialista polgármestere örül, hogy a megye végre hajlandó tárgyalni a várossal.

Bajdó Bettina

Kovács Ferenc megyei elnök és dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartottak a Markusovszky kórházban egységes fekvő- és járóbeteg ellátásról.
 
Szombathely közgyűlésének Fidesz-KDNP frakciója és a Vas Megyei Közgyűlés Polgári Együttműködés frakciója összefog, hogy egységes maradjon  a Markusovszky  fekvő- és járóbeteg ellátási rendszere, hangzott el a tájékoztatón.

Kovács Ferenc  szerint a város azon ötlete, hogy a járóbeteg szakellátást kiszervezi a kórházból, nem tenne jót az egészségügyi ellátásnak. Ehhez  ugyanis most sem elég pénze, sem pedig elég szakembere  nincs a városnak. Hangsúlyozta, az összefogásra azért van szükség, hogy a járóbeteg ellátást megvédjék, s egységben tartsák  fekvőbeteg ellátással. 

Dr. Puskás Tivadar hangsúlyozta, javítani kell a járóbeteg szakellátás színvonalát, ezért tárgyalásokat kezdeményeznek a  várossal. Az összefogásra nagy szükség van, mert ellensúlyozni kell a kormány legújabb, 30 milliárd forintos egészségügyi megszorítását.  A képviselő szerint a helyzet súlyos, a kórházaknak legalább 10-30 százalékos bevételkieséssel kell számolniuk. 

Dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere a tájékoztatóra reagálva elmondta: neki az a dolga, hogy a város fideszes többségű egészségügyi bizottságának határozatát végrehajtsa, azaz a MÁV-rendelővel együttműködve alakítsa ki  a szombathelyi járóbetegek ellátását. Azt örömmel nyugtázta, hogy a megye végre hajlandó tárgyalni a várossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!