Eladott lányok vallanak megpróbáltatásaikról

A Baptista Szeretetszolgálat kampányba fogott azért, hogy egyre kevésbé legyen jelen az emberkereskedelem és a gyermekprostitúció a hétköznapjainkban.

Kelemen Attila

A velencei székhelyű segélyszervezet egy évtizede foglalkozik az emberkereskedelem áldozataival. Évekig üzemeltetett titkos befogadó házakat, és volt olyan év, hogy száz személyt menekített haza külföldi kényszermunkából vagy prostitúcióból.  

Legutóbb pályázati támogatásból középiskolásokat informáló könyvet állítottak össze, ahol az emberkereskedelem típusairól, jellemzőiről és megelőzési lehetőségeiről írnak. A könyvet  melyben megtörtént esetekről is lehet olvasni ingyen juttatják el olyan iskoláknak és magánszemélyeknek, akik többet szeretnének tudni a bűnözésnek eme fajtájáról.

A kiadvány terjesztésén felül a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai készségesen tartanak előadásokat a témában bármely, őket meghívó Vasmegyei  középiskolában.
 
A kényszermunkára vagy prostitúcióra kényszerített emberek köztünk élnek, egy olyan múlttal a hátuk mögött, amit nehéz elfelejteni, kitörölni, figyelmen kívül hagyni. Elkeseredett, nyomorult állapotukban, egy jobb élet reményében léptek ki az ismeretlenbe, ahol  embertelenül kizsákmányolták őket  - árulta el lapunknak Révész Szilvia, a szeretetszolgálat szóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!