Elakadt kamionok vesztegelnek a 74-esen, 76-oson és a 86-oson!

Elakadt kamionok tulajdonképpen elvágták Vastól Zala megyét, a 86-oson Körmendnél délelőtt óta útzár van, de most már a 76-oson és a 74-esen sem lehet biztonságosan közlekedni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Esti képek Szombathelyről:

20:10 Vas megyében az egyre erősödő északi szél miatt az éjszaka hóátfúvásokra is számítani kell, eddig 10-15 centiméternyi hó hullott a megyében. Balesetekről, újabb elakadt járművekről egyelőre nem érkezett jelzés, de a kamionparkolók megteltek. Vas megyében a nap folyamán főleg Körmend és Katafa, valamint Vasvár térségében akadtak el kamionok, ami miatt több helyen is torlódás alakult ki

18.00.: Több olvasónk is arról számolt be, hogy nem találkozott egyetlen hókotróval sem a kritikus vasi útszakaszokon.

17.53.: A 74-esen a vasvári emelkedőnél óránként akad dolguk a rendöröknek és a tűzoltóknak, a forgalom nem folyamatos, időről-időre ugyanis újabb kamion kerül bajba.

16.57.: A 86-os úton kora délután egy műszaki hibás litván kamiont mentettek a lenti Le-Ko Kft. munkatársai. Bár korábban azt az információt kaptuk, hogy az említett főút Rédics és Zalalövő közötti szakaszáról a kamionforgalmat leterelték, ennek ellenére folyamatosan találkoztunk főleg lengyel és litván rendszámú teherautókkal.

A rédicsi körforgalomnál sem rendőr, sem más szervezet munkatársa nem irányította a forgalmat, a közeli benzinkúton dolgozók érdeklődésünkre arról számoltak be, hogy csak reggel láttak arrafelé egyetlen rendőrautót.
A 86-os út végig havas, a burkolat csak foltokban látszik ki a hótakaró alól.

Az időközben feltámadt szél imitt-amott torlaszokat kezdett építeni, jelentette munkatársunk.

15.48.:
A havazás miatt Vas megyében nehezen járható a 86-os főút Körmend térségében;  a 76-os főút Katafa térségében elakadt kamionok miatt járhatatlan - közölte az MTI-vel szombaton a Magyar Közút Kht. Észak-Dunántúli Regionális Főmérnökségének diszpécserszolgálata.

A megye egész területén jelenleg is intenzíven havazik, eddig 3-8 centiméternyi friss hó hullott, a főutak hókásásak, a mellékutak pedig havasak, csúszósak - tájékoztatott Juhász Judit ügyeletes.

Az ügyeletes elmondása szerint a feltorlódott kamionok okoznak gondokat Szombathely térségében a körgyűrűnél és a 74-es főúton Vasvár belterületén is.

A Zala megyei rendőrség azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak az említett szakaszokon!

Kamionbaleset miatt délelőtt 11-től lezárták 86-os főutat Zalaövő térségében. A Vas megyéből errefelé tartó kamionokat a körmendi OMV benzinkútnál a Szarvas Csárdánál lévő parkolóba terelik.

A zalai mentés idejére Szombathelyen is megállítják a Rédics felé tartó kamionforgalmat: a Tesco előtt a négysávos elkerülő út külső forgalmi sávjában várakozhatnak majd a járműszerelvények. Jelentős torlódás várható, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autósokat, hogy óvatosan közlekedjenek, vagy kerüljék el ezt az útvonalat!

A zalai rendőrség egyébként a forgalmat Zalalövőnél és Lentiben egyaránt Zalaegerszeg felé tereli.

A Vas Megyei Katasztófavédelemhez délután háromig nem érkezett riasztás, és a regionális (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala) közútkezelő győri központjából is azt az információt kaptuk, hogy a térségben minden út járható. A közútkezelő egyébként már megkezdte az utak sózását, és ha ez a folyamatos fagypont alatti hőmérséklet miatt nem használ, hamarosan jöhet az érdesítés.

Az utak egyébiránt hókásásak, jégbordásak, de járhatók. A Volán-buszok esetében öt-tíz perc késéssel kell számolni.

Egy Toyota csapódott az árokba a 84-es főúton, Hegyfalu irányába haladtában, negyed tizenegykor. Egy kanyarban megcsúszott, átsodródott a szembe sávba, és a szántóföldön állt meg. Egy ember súlyosan megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!