Elárverezik Yves Saint Laurent marokkói villáját - fotóval

Los Angeles - Kalapács alá kerül a tavaly elhunyt Yves Saint Laurent divatdiktátor Gibraltári-szorosra néző marokkói villája. Öt hálószobás, pazar kerttel büszkélkedő.

MTI

A Christie's árverési ház szerdán jelentette be, hogy a neves francia divattervező ingatlanát, a Villa Mabroukát (Szerencse háza) eladásra kínálják, az árral kapcsolatban azonban nem nyilatkoztak.
    
A tájékoztatás szerint Saint Laurent és élettársa, Pierre Berge 1998-ban vásárolták meg a villát. A remekül tájolt, öt hálószobás házat pazar kert veszi körül. 



Pazar kert veszi körül Yves Saint Laurent elárverezésre váró marokkói luxusotthonát, a Villa Marboukát

Fotó: dailaymail.com

A Christie's egyúttal közölte, hogy a februári után még ősszel egy második árverést is rendez a divattervező és társa hatalmas művészeti gyűjteményéből. A párizsi aukción november 17-19-ig közel 1200 műalkotásra lehet majd licitálni, amelyek értékét összesen 3-4 millió euróra becsülik.

370 millió eurós bevétel az első árverésen

A tavaly júniusban 71 éves korában elhunyt divattervező hagyatékának nagy részét már elárverezte ez év tavaszán a Christie's aukciós ház, amely idén novemberben további műtárgyakat dob piacra: Picasso, Fernand Léger és Miró festményei, rajzai, a Saint Laurent kúria pompás termeit díszítő bútorok és szecessziós tárgyak kerülnek kalapács alá.
    
A hagyatékhoz tartozó tárgyak első árverése, amely hosszú évek óta a legnagyobb magángyűjtemény-árverés volt Párizsban, 370 millió euró (99,8 milliárd forint) bevételt eredményezett.
    
A november 17-19-re tervezett második árverésen a pár által az 1980-as években vásárolt és Marcel Proust műveinek hangulatát idéző 19. századi normandiai Gabriel-kúria, valamint két párizsi lakásuk közel 1200 tárgyára lehet majd licitálni. Elárverezik még egyebek mellett a világhírű divattervező Mercedes Benz autóját, három Hermes márkájú, krokodilbőrből készült bőröndjét és 10 ékszerét is. Az őszi árverésen 3-4 millió euró (809 millió-1 milliárd forint) bevételre számítanak, melyet AIDS-kutatásra fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!