Eldőlt: a Sport TV közvetítheti az NB I-es meccseket

Budapest - Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (MLSZ) elfogadta a Sport TV tulajdonosa, azaz a Chello Central Europe Zrt. ajánlatát az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért, miután azt az MLSZ jogi bizottsága egyenértékűnek minősítette a Digi TV-ével.

MTI

Kisteleki a Magyar Televízió Nap Kelte című műsorában kedd reggel elmondta, hogy aláírta a szerződést, amelyet azonban délután a MLSZ elnökségének, majd a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának (MHLL) - mint a Futball Duó Kft. 90 százalékos tulajdonosának - is jóvá kell még hagynia.

Kisteleki arra a felvetésre, hogy miként írhatta alá a szerződést az elnökség ülése előtt, az MLSZ vezetője úgy reagált: legutóbb erre felhatalmazást kapott, azzal a feltétellel, ha a jogi bizottság ezt jogszerűnek találja.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV azonban július 4-én jelezte: él opciós jogával, és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Kisteleki ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ezek után már csak a formális döntés van hátra a 9-i elnökségi ülésen, amelyen azonban mégsem került pont a történet végére. A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, s azt a sajátjában UPC-s csomagra cserélte a Sport TV, s felmerült, hogy a kettő egyenértékű-e. 
    
Kisteleki kedd reggel még közölte, hogy a Digi TV ráígért korábbi ajánlatára, több mint másfél milliárddal adna többet, de a jogszerűség keretein belül erre már nincs lehetősége.

"A hétfői nap szinte reggeltől estig egyeztetésekkel telt, a legutolsó megbeszélésemet éjjel 11-kor fejeztem be Teszári Zoltánnal, a Digi TV tulajdonosával, akinek nagyon sokat köszönhet a magyar labdarúgás, mert alaposan megmozgatta az állóvizet, s egészen rendkívüli módon befolyásolta a hazai futballpiac alakulását - idézte utóbb az MLSZ honlapja Kistelekit. - A Nagyváradról Budapestre érkező üzletember megértette, hogy nincs más választásunk, mint az opciós jogával élő Sport TV ajánlatának elfogadása."
    
A sportcsatorna - az MLSZ hivatalos oldalának tanúsága szerint - a 2009-től 2012-ig tartó időszakban 5,6 milliárdot szán a magyar labdarúgás különböző szintű meccseinek közvetítéséért. Ehhez jön a Duna TV változatlan, évi 90 milliós szerződése, így a kluboknak összesen három évre megközelítőleg hat milliárd forint jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!