Életveszélyben! Az intenzíven ápolják a magyar focistát!

Nagyszentmihály (Großpetersdorf) - Mentőhelikopterrel szállították a grazi kórház intenzív osztályára azt a magyar labdarúgót, aki a hétvégi negyedosztályú osztrák bajnoki után lett rosszul.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Drámai események játszódtak le szombaton az osztrák Süd Zweite Liga (ez a hazai negyedosztálynak felel meg) Nagyszentmihály (SV Großpetersdorf) - Vaskomját (SC Kemeten) futballmérkőzése után Dél-Burgenlandban. 

A hazaiak magyar csatára, a 32 éves Bárdosi Marcell a meccs után fej- és mellkasfájdalmakra panaszkodott, csapattársai gyorsan orvost hívtak, aki trombózist állapított meg. A 4:1-es hazai sikerrel végződött meccsen mesterhármast jegyző Bárdosit  előbb a felsőőri (oberwarti), majd mentőhelikopterrel a grazi kórházba szállították. 

A támadó szombathelyi csapattársa, Hegyi László - aki itthon a Haladásban és a Celldömölkben töltött szép éveket - , két napja nem tér magához a döbbenettől.

- Jó másfél órával voltunk a meccs után, beszélgettünk, és szó mi szó, nem nézett ki valami jól. Kérdeztem tőle, hogy minden rendben van-e, de sajnos látszott rajta, hogy nem. Izzadt, fájt a feje, szorított a mellkasa. Azonnal kihívtuk a nagyszentmihályi orvost, de mire az öltözőbe értünk, már az ájulás szélén volt Marcell. A doktor gyorsan csinált egy EKG-t, de az eredmény nem lett jó, hívta is oberwarti kollégáit. A felsőőri kórházban számos vizsgálatot elvégeztek - szerencsére két jobb EKG-t is produkált -, majd arra jutottak, hogy a regiós központba, Grazba szállítják. Nem túlzok, a mentőhelikopter hét perc alatt a helyszínen volt, az események gyorsan peregtek, este meg is műtötték Marcit. Velünk annyit közöltek, hogy szívinfarktus gyanús az eset, erre és Marci fiatal korára tekintettel kellett Grazba vinni. Úgy tudom, még mindig az intenzíven kezelik, az elnökünk és az edzőnk tartja a kórházzal a kapcsolatot, egyelőre Marcival még nem beszélhettünk. Még mindig az események hatása alatt vagyok, bízom benne, hogy felépül csapattársam. Annyit még hadd tegyek hozzá: a villámgyors és szakszerű osztrák egészségügyi ellátásnak rengeteget köszönhetünk. 

Az orf.at szerint a harminckét éves fiatalember már jobban van, és ha minden jól megy, akkor a napokban az intenzív osztályról is kiengedik.
 


Bárdosi Marcell (kékben) a Bük elleni NB III-as meccsen még csesztregi színekben  Fotó: Zalai Hírlap-archív

Bárdosi Marcell két évet játszott Fentős Pál kezei alatt a magyar harmadosztályban Csesztregen.

 -  Hihetetlen az élet! Fiam, Palika két éve május 27-én a Kapuvár–Csesztreg NB III-as bajnoki mérkőzés hatodik percében esett össze. Ödéma keletkezett az agyában és június 3-án meghalt. Marci a fiam legjobb barátja volt, imádnivaló erdélyi magyar srác. A csapatban középcsatárként  szerepelt és ontotta a gólokat. Még a román második ligában is szerepelt, Magyarországon Tapolcán, majd nálunk játszott két évet Csesztregen. Ezután ment ki Ausztriába focizni, de gyakran visszajárt hozzánk. Remélem, mielőbb felépül - mesélte a könnyeivel küszködve Fentős Pál.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!