Életveszélyes sérülés előállítás közben

Túl van az életveszélyen az a 23 éves nyíracsádi férfi, akit állítása szerint rendőrök bántalmaztak péntek este Debrecenben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint a férfit szombat hajnalban rendőri kísérettel vitték be a kórház traumatológiai ügyeletére. A fiatalember ott azt mondta: vele szemben rendőri kényszerintézkedés történt és hasi fájdalmai vannak. Az orvosok hasfali zúzódásra gyanakodtak, de az elsődleges orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a férfi húgyhólyagja kiszakadt, perforálódott, a sérült állapota súlyos, életveszélyes - tette hozzá.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a gyors műtéti beavatkozás eredményeként a férfi állapota stabilizálódott, a sérült jelenleg a kórház traumatológiai őrzőjében fekszik, s 6-8 nap után kerülhet sor a varratok kiszedésére.

A rendőrség honlapján az üggyel kapcsolatban az olvasható, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság járőrei 2010. április 2-án 21.05 órakor intézkedést kezdeményeztek a Rakovszky és a Faraktár utca kereszteződésében egy garázda magatartást tanúsító 22 éves férfival szemben. 

Mint írták, az intézkedés előállítással végződött az igazolás megtagadása és a férfi ellenálló, agresszív viselkedése miatt. Az előállított a kapitányságon később hasi fájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá. A kórházban azt állapították meg, hogy a férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, s a sérült rendőri bántalmazásról nyilatkozott az orvosoknak - áll a közleményben, amelyet Kelemen Éva rendőr hadnagy jegyez.
 
A rendőrség tájékoztatása szerint a Debreceni Nyomozó Ügyészség átvette a további intézkedést és bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!