Elismert sajtófotósok (képgalériával)

Második alkalommal rendeztek Sajtófotó kiállítást Szombathelyen. A kiállítást a polgármester, Puskás Tivadar nyitotta meg.

Bajdó Bettina

Március 15-én az ünnepi műsorok és koszorúzások után a második Szombathelyi Sajtófotó Kiállítást Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg, az Agora Savaria Filmszínházban. Beszédét párhuzamot vont a mentősök és a sajtófotósok között. Szerinte a  sajtófotót készítők olyanok, mint a mentődolgozók. Éjjel-nappal, hóban és sárban, ünnepnapokon és hétköznap, akkor tudnak produkálni maradandót, ha ott vannak az eseménynél. A polgármester megemlítette Friedmann Endrét, aki Robert Capa néven a 20. század legjelentősebb fotósa volt, akinek hitvallása: Ha nem jó a kép, annak az az oka, hogy nem voltál elég közel az eseményhez.

A kiállításon különdíjakat is átadtak. Szendi Péter kollégának egy Körmend-Falco meccsen készült képéért vehetett át különdíjat. Elismerésben részesült Cseh Gábor, a Westindex és Büki László, a Vaskarika fotósa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!