Elképzelhető, hogy elfogták a Tiszába fulladt albánok csempészőit

A hét elején Szabadkán (Subotica) letartóztattak egy bűnbandát, amelyről elképzelhető, hogy köze volt a múlt hónapban a szerb-magyar határ térségében a Tiszába fulladt, illegálisan Nyugat-Európába tartó koszovói albánokhoz - jelentették szerdán belgrádi lapok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A belügyminisztériumi forrásokra hivatkozó tudósítások erősen eltérnek egymástól: van amelyik hat, s van amelyik tíz emberről szól. A hozzájuk tartozó képek viszont azonosak: a rendőrség által lefoglalt lopott puskák, revolverek, műszaki eszközök, lőszerek, készpénz látható rajtuk, s a Blic című újság azt írta, hogy a fegyvereket és muníciót Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarták csempészni.

A bandának egy szabadkai rendőr is tagja volt.  A beszámolók szerzőinek meg nem nevezett informátorai szerint elképzelhető, hogy ez a banda áll az október közepén Szegedtől délre a Tiszába fulladt több mint tíz koszovói albán tragikus történetének hátterében.

Az információt arra alapozzák, hogy a nyomozás során felmerült: a csoport nemcsak fegyverek és kábítószer, hanem emberek csempészésével is foglalkozott.

A nyomozók szerint a bűnbandához tartozó 30 éves Radivoj Sekulic rendőr szabadlábon védekezhet, mert az ügyben eljáró vizsgálóbíró nem látott elégséges okot a fogva tartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!