Elkészült a szülés után meghalt kismama boncolási jegyzőkönyve

A kecskeméti kórházban szülés közben meghalt kismama boncolásáról készült jegyzőkönyv még nincs a nyomozóhatóság birtokában, a szakértő azt még nem kapta meg.

MTI

"Az igazságügyi orvos szakértői vélemény még nem ismert a nyomozóhatóság előtt, így büntetőjogi felelősség kérdésében, egyáltalán abban, hogy bűncselekmény történt-e, egyelőre nyilatkozni nem tudunk" - mondta Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerda délelőtt azt közölte: a nyomozóhatóság átadta a boncolási jegyzőkönyvet és a korábban lefoglalt orvosi dokumentációkat a szakértőnek, aki ezek alapján készíti el szakvéleményét.

Nyíkos Tamás főhadnagy beszámolt arról: a tanúkihallgatásokat és az egyéb nyomozati cselekményeket a rendőrség folytatja.   

November 1-jén halt meg szülés után egy kismama a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházában Kecskeméten, ezután a család feljelentést tett a rendőrkapitányságon. A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomázást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását.

Svébis Mihály, a kórház főigazgatója múlt héten csütörtökön közleményt adott ki, mely szerint a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát.

"A vizsgálatok befejezése után, a tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - olvasható a közleményben.

Annyit azonban közöltek, hogy hétfőn a kórházban elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya, aki egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülés után vérzés lépett fel nála, és a folyamatos orvosi ellátás ellenére az intenzív osztályon elhunyt.

Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét ifjúsági- és szociális ügyekért felelős alpolgármestere az MTI-nek elmondta: segíteni szeretnének a család lakásproblémájának megoldásában, ezért pénteken tárgyal a három gyerekkel özvegyen maradt édesapával, akinek egy önkormányzati tulajdonú bérlakást ajánlanak fel.   

A 3085 grammal született kislány egészséges, és még a kórházban van. A család úgy döntött, az újszülöttet csak az édesanya temetése után, valószínűleg csütörtökön viszik haza a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!