Elkészült az új pihenőtér a büki gyógyfürdőben

Eddig rossz időben a büki gyógyfürdő fedett részeiben gyakori volt a zsúfoltság. Ezen a helyzeten változtat az a beruházás, amely jelentősen megnöveli a pihenőtéri kapacitást. Még két hét és a fürdőzők birtokba vehetik a büki fürdő legújabb létesítményeit.

Erős D. Zoltán

- Az új pihenőtér mind megjelenésével, mind szolgáltatásaival tovább emeli a fürdő színvonalát, fogalmazta meg az uniós támogatással megvalósuló beruházásról dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
 
Az épület megépítése 548 millió forintba került, amelyből 30 százalék az uniós támogatás.

Az új létesítményben négyszázötven pihenőágy áll majd rendelkezésre, amely a meglévőkkel, valamint az ülőalkalmatoságokkal együtt már négycsillagos feltételeket teremt majd a fürdőzők pihenéséhez. Ráadásul ezért a többletszolgáltatásokért nem is kell külön díjat fizetniük a vendégeknek.

A pihenőtér kialakítása a fürdő kiemelt fejlesztési projektjének első üteme, amely az elnökvezérigazgató tájékoztatás szerint komoly előrelépést jelent a termálenergia további alkalmazásához. A helyiségek padlófűtése, s a használati melegvíz előállítása ugyanis is a melegvíz plusz hőnergiáját hasznosítja.

Ez a létesítmény a fürdő mellett kapcsolódik majd a pavilonsorhoz is. Így lehetőség nyílik olyan szolgáltatások nyújtására is, amelyek az utcáról valamint a fürdő területéről egyaránt igénybe vehetők. Például lesz itt pedikűr, manikűr, s olyan gyógyszertár, ahol a vény nélkül árusítható gyógyszerek lesznek kaphatók.

Az őszi, téli és kora tavaszi időszakban ez a pihenőtéri kapacitás bővítés komfortosabbá teszi a fürdőt, s kiküszöböli azokat gondokat, amelyeket a szűkös fedett tér eddig okozott. A beruházás megvalósítása úgy történt, hogy közben a fürdő zavartalanul működött. Nem voltak konfliktosok, ami bizonyítja a kivitelező odafigyelését, csakúgy a látogatók türelmes hozzállását.

Dr. Németh István elmondta, megkezdődött a második ütem közbeszerzési eljárása. Ennek keretében egy egészségcentrum kialakítása történik majd meg. Ez magába foglalja az élményfürdő bővítését, az új különleges szolgáltatásokat nyújtó szaunavilág és egy reformkonyhán alapuló étterem kialakítását. Megépül egy új bejárat is, ami lehetővé teszi a fürdő egyes szolgáltatásainak egymástól független igénybevételét. A harmadik ütemben pedig fedett fürdő légkezelési rendszerének rekonstrukciója valósul meg. A teljes beruházás összköltsége nettó 2 milliárd forint, amelyből 525 millió az uniós forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!