Ellopták a rendőrautó kék lámpáját Taktaharkányban

Ellopták egy rendőrautóról a megkülönböztető kék lámpát Taktaharkányban, miközben a rendőrök egy szórakozóhelynél intézkedtek.

MTI

Rövid időn belül kiderült: egy helyi fiatal "heccből" vitte el a mobil lámpát a gépjárműről, s azt a helyszín közelében rejtette el - tette hozzá Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.
   
A fiatalt elfogták, előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették, vele szemben a rendőrség garázdaság szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárást kezdeményezett.
    
Dobi Tamás elmondta: a járőrök a napokban állampolgári bejelentés alapján mentek a taktaharkányi szórakozóhelyre, mivel a hangos zene zavarta a környéken lakókat. Az ott lévő - főleg fiatalokból álló - 30-40 fős csoport tagjait felszólították, hogy hagyják el a helyiséget. Egyebek mellett azért, mert az üzemeltető nem tartotta be a nyitva tartás rendjét, ugyanis a hejőbábai férfinak már este 10 órakor be kellett volna zárnia a szórakozóhelyet.
   
Emiatt a tulajdonos ellen is szabálysértési eljárást kezdeményeztek az intézkedő rendőrök, hiszen önkormányzati rendelet szabályozza a nyitva tartás rendjét a településen; az üzemeltető ügyében a helyi jegyző dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!