Először rendeztek falunapot Kemenesszentmártonban

Szombaton először rendeztek falunapot Kemenesszentmártonban, de minden bizonnyal nem utoljára: a kulturális bemutatók mellett volt tűzijáték, halászlé, tombola.

Ölbei Lívia

Bár a megérkező hűvös őszi idő nem tette lehetővé, hogy a szabad ég alatt rendezzék meg a programokat (az ugrálóvárat persze kinn állították fel, a gyerekek nagy örömére), a befűtött művelődési ház jó helyszínnek bizonyult az első kemeneszentmártoni falunap programjaihoz.

Szombaton délután Jován János Attila polgármester köszöntötte a vendégeket, az eseményen tiszteletét tette Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke is.

A kulturális ajánlatban szerepelt néptánc, hastánc, akrobatikus tánc, de fellépett a falunap programjában a celli Tücsök bábegyüttes is. Szerveztek kézműves-foglalkozásokat: sok más lehetett például bodzasípot készíteni, mandalát festeni. Volt halászlé és pörkölt,  tombola és tűzijáték is.

A falunap nem jöhetett volna létre a helyiek odaadó támogatása nélkül. A siker azt jelzi, hogy hagyomány született: falunap lesz jövőre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!