Elszabadult buszkerék okozott tömegkarambolt a 86-oson Petőfi-telepnél (frissítve)

Két autó rohant egymásba szombaton kora este a 86-os főúton Szombathely határában. A balesetet - melyben hatan sérültek - egy busz kitört kereke okozta.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Eddig tisztázatlan okok miatt frontálisan ütközött két személygépkocsi nem messze az egyik ismert Petőfi-telepi vendéglőtől.

Az ütközés erejéről az egyik kocsi nagymértékben összeroncsolódott, a járműben utazókat  a katasztrófavédelem munkatársai mentették ki. A balesetben hatan sérültek meg, őket a helyszínre érkező mentők ellátták, s beszállították a szombathelyi kórházba.  Az elsődleges orvosi vizsgálat szerint sérüléseik nem súlyosak - közölte a katasztrófavédelem ügyeletese, ám később a mentők azt közölték, hogy a balesetben négyen súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek.

A baleset kapcsán Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy  vélhetően egy autóbusz kitörött és elgurult kereke miatt következett be a karambol.

Lapunk úgy értesült, hogy a Szentgotthárd-Szombathely vonalon közlekedő vonatpótló autóbusz kereke okozta a balesetet, a kerék miatt a szemből érkező autó vezetője félrerántotta a kormányt, s frontálisan ütközött a szembe jövő személygépkocsival.

 A rendőrség vasárnap délelőtt kiadott hivatalos közlemény szerint a vasszécsényi lakos által vezetett  autóbusz bal hátsó külső kereke a tengelyéről leesett, majd átvágódott a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol nekicsapódott egy Suzuki-nak. Az autót vezető gersekaráti férfi balra rántotta a kormányt, áthajtott a menetiránya szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött a vele szemben jövő Forddal, melyet egy szombathelyi nő vezetett.

A baleset következtében a Suzuki utasai közül egy személy 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg három 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Fordban ketten sérültek, mindketten  8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedtek.

A kitört kerekű autóbusz biztonságosan meg tudott állni, utasai nem sérültek meg.  

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a rendőrség vizsgálja a baleset okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!