Elvesztette a fejét a pelikánszobor

Március végén kapta vissza, keddre virradóra pedig megint elvesztette a fejét a pelikánszobor Szombathelyen. A vandálok sokadszor csonkították meg a park közepén levő madarat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Rendőrjárőrök vették észre kedd hajnalban, hogy ismét eltűnt a Pelikán parkban levő szobor feje. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Nem először fejezték le a pelikánszobrot: a parkban randalírozó vandálok legutóbb tavaly ősszel csonkították meg a márványmadarat. Balogh Péter elnöktől tudjuk, hogy a Rumi Rajki Műpártoló Kör saját pénzén Módi Péter restaurátor közreműködésével március végén állította helyre a szobrot. 

A 120 ezer forintos helyreállítás eredményének azonban nem sokáig örülhettek a szombathelyiek, keddre virradóra ugyanis ismét lefejezték a madarat.

Ráadásul a fej is eltűnt a parkból. Balogh Péter megjegyezte: úgy tűnik, biztonságosabb helyet kell keresni a márványmadárnak, ami már csak azért is nehéz feladat, mert a park is a madárról kapta a nevét. Talán az ugyancsak a madár nevét viselő szálloda kertjében jó helye lenne a szobornak tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!