Elvis és Csizmás Kandúr is jól mulatott a jelmezes farsangi rendezvényen (képekkel)

<b>Kőszeg</b> - Több mint négyszázan mulattak szombaton éjszaka a várban Kőszeg Város Fúvószenekarának farsangi mulatságán. Elvis Presley és Csizmás Kandúr is hajnalig ropta.

Nagy Ildikó

Kőszegen nem csak a fúvószenekar, de az általuk rendezett jelmezes retro-party is nagy népszerűségnek örvend. A zenekar szombaton este ismét jelmezes időutazásra invitálták a mulatni vágyókat. 

A helyszín  mint mindig  most is a Jurisics-vár volt: a lovagteremben a visszajáró vendégnek számító soproni Party zenekar teremtett remek hangulatot, a klubhelyiségben pedig Zene Jani állta a slágerkérők rohamát. 



A zenészek este fél kilenckor vonultak be a lovagterembe,  természetesen maskarában, muzsikálva. A fúvósfarsangra a legtöbb vendég jelmezben érkezett: ott volt Elvis Presley, Csizmás Kandúr,  és a moszkvai nagycirkusz egész stábja. (Fotók: Szendi Péter)



Utóbbi csapatot a művelődési ház dolgozói alkották: Pócza Zoltán igazgató teletetovált erőművészként, csíkos dresszben, Gelencsér Ildikó művelődésszervező piros tüllszoknyás kötéltáncosként lepte meg a bálozókat, Bakos Zoltán kollégájuk pedig Matrjoska, az  elvarázsolt szépség szerepében tündökölt. 



Így aztán nem is okozott nagy meglepetést, hogy a  poharakkal megrakott tálcával, rúdon pörgetett tányérral  egyensúlyozó bűvészeket, légtornászokat, bohócot, műlovarnőt, perec- és vodkaárust, porondmestert, kígyóbűvölőt is felvonultató díszes kompánia nyerte meg a csoportos jelmezesek versenyét. Az egyéni maskarások közül egy csecsemőnek öltözött férfié lett a fődíjat megtestesítő torta. 

Az egy estére légtornászként is remekül helytálló  Bakos György, a Kőszeg Város Fúvószenekaráért Alapítvány elnöke elmondta, hogy a bál teljes bevétele a zenekar kasszáját gazdagítja: a belépőjegyekből, a büféből és a tombolajegyek eladásából befolyt összeget  teljes egészében az új próbaterem hangszigetelésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!