Elvitte a vasúti félsorompót a lengyel kamionos a 86-os főúton

Szombathely - A 86-os főút megyeszékhelyt elkerülő szakaszán egy lengyel kamionos letörte a félsorompót. A vasúti átjáróban elhelyezett kamera segítségével azonnal azonosítani tudták a rendőrök az okozó járművet, melyet később Répcelakon sikerült is feltartóztatni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szemtanú jelezte a szombathelyi rendőrségi ügyeletre, hogy a 86-os főút megyeszékhelyt elkerülő szakaszán a főút
és a nagykanizsai vasútvonal kereszteződésében egy lengyel kamion letörte a félsorompót, emiatt az érkező vonatnak is vészfékezéssel kellett megállnia az átjáró előtt.

A rendőrség eddigi adatai alapján a tehergépkocsi a Szombathelyt elkerülő körgyűrűn haladt Csorna felé, a tilos jelzés ellenére a sofőr ráhajtott a sínekre, a lecsukódó félsorompót eközben letörte, majd elhajtott a helyszínről.

A vasúti átjáróban elhelyezett kamera segítségével azonnal azonosítani tudták a rendőrök az okozó járművet, melyet később a 86-os főúton Répcelak belterületén sikerült is feltartóztatni.

A kamiont a hatóság lefoglalta, lengyel sofőrét pedig előállította, vele szemben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!