Emberölés és öngyilkossági kísérlet a váci fegyházban

Életét vesztette a Váci Fegyház és Börtönben büntetését töltő egyik elítélt szombat hajnalban, miután cellatársai, akik később öngyilkosságot kíséreltek meg, súlyosan bántalmazták.

MTI

Ezt Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) sajtóirodájának vezetője tudatta az MTI-vel.

Szalai Tímea közlése szerint hajnali negyed kettő körül a Váci Fegyház és Börtön fegyház körletében zajt hallottak a felügyelők, ezért kinyitották a "gyanús" zárkát. Ekkor észlelték, hogy a háromfős zárkában egy vagy két fogvatartott olyan súlyosan bántalmazta a harmadik elítéltet, hogy az életét vesztette. Az elkövetők ezután - feltehetően cselekményükkel szembesülve - öngyilkosságot kíséreltek meg a fegyházban rendszeresített borotvával.
   
A közlemény szerint a váci büntetés-végrehajtási intézetben szilveszter éjjelén is rendszeresen ellenőrizték a zárkákat, a bűncselekményt megelőzően az utolsó ilyen ellenőrzés egy óra előtt tíz perccel zajlott.
   
A helyszínre érkező ápoló és a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai azonnal megkezdték az életmentő beavatkozásokat, majd a nagy erőkkel kiérkező mentők folytatták a sérültek ellátását. A két  - jogerős fegyházbüntetését töltő - elítélt állapota stabilizálódott, kórházba szállították őket. Az intézet azonnal értesítette a rendőrséget, akik a helyszíni szemle keretében megindították a nyomozást.
   
A büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának bizottsága szintén a helyszínre érkezett és azonnal megkezdte az esemény teljes körű kivizsgálását - tudatta a BvOP sajtóirodájának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!