Építik az átjárót: kilométeres kocsisorok csúcsidőben a 86-oson

Jelentős fennakadásokkal kell számolniuk azoknak az autósoknak, akik a 86-os számú főúton, Szombathely és Balogunyom közti vasúti átjárón haladnak keresztül.

Prófusz Péter

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) még 2009 szeptemberében kezdett bele a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésének helyszíni munkálataiba. A beruházás célja, hogy a vonatok menetidejének csökkentése mellett egy korszerű, biztonságos, zajártalomtól mentes, turistabarát vasúti közlekedés valósulhasson meg.

A felújítások révén az utasok a szomszédos országokba is könnyebben juthatnak majd el. Az átépítési munkálatok érintik a 86-os főút, szombathelyi Petőfi-telep és Balogunyom közötti vasúti átjáróját is. Emiatt főleg a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban  jelentős torlódásokra kell számítani, hiszen a vágányon egy sávon lehet áthaladni.

Ottjártunkkor körülbelül két kilométeres sor várakozott a vasúti átjáró mindkét oldala előtt. A forgalmat jelzőőrrel irányítják. A közlekedők jelentős része türelmesen várt az áthaladásra, ám voltak, akik dudálással és a hosszú kocsisor vakmerő előzésével próbálták csökkenteni a várakozási időt.

A GYSEV-vonal korszerűsítésének kivitelezését a Savaria 2009 Konzorcium végzi. Információink szerint a munkálatok egészen november végéig tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!