Erős emberek vetélkedője a peresztegi falunapon

Hosszúpereszteg - Szombaton délután a vidámságé, a játéké, a szórakozásé volt a terep a hosszúperesztegi sportpálya és környéke. A falunapon az erős emberek is viaskodtak egymással.

Benkő Sándor

Délután a szabadtéri szentmisével kezdődtek a falunapi programok Hosszúperesztegen. Még tartott a focipályán a helyi sport egyesület és a rábatöttösi labdarúgók összecsapása még tartott, amikor elkezdődött a falu erős embereinek megmérettetése. Őri Norbert szervező elmondta, hogy már második alkalommal rendezik meg az erős emberek vetélkedőjét. Ebben az évben a pályán hét akadályt kellett leküzdeniük a versenyzőknek, mindezek teljesítésének idejét is mérték. Kezdésnek kötelet kellett mászniuk, majd egy 50 kilós tejeskannával kellett szlalomozni. Ezt követte a betontuskókkal megrakott talicska tologatása, ráadásul egy libikókán keresztül. Lazításképpen két traktorgumival kellett zsonglőrködni, majd két petrencés rudat hónuk alá csapva könnyű sétát tenni. Miután három terméskövet fejmagasságban feltettek egy pallóra, jött az utolsó versenyszám, amiben egy kisfröccsöt kellett szívószállal meginni. Az első helyezett megnyerte a vándorkupát és minden versenyző egy helyi virágboltos által felajánlott pólót kapott. A falunapon fellépett a Capito gitárklub, operett gálaműsort hallgathattak, és az Extázis együttes utcabálján mulathattak a hosszúperesztegiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!