Európai bundabotrány: a Debrecen is sáros?

Lapértesülés szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a nemzetközi bundabotránnyal összefüggésben vizsgálódik a Debrecennek a svájci Young Boys elleni, 2008-as UEFA Kupa-párharcával kapcsolatban.

MTI

A Nemzeti Sport úgy tudja, az UEFA illetékesei néhány debreceni labdarúgót Bécsben már ki is kérdeztek. Az értesülést ugyanakkor Bartha Csaba, a DVSC sportigazgatója nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta.

A tavaly novemberben kirobbant botránnyal kapcsolatban eddig egyetlen magyar érdekeltségű nemzetközi kupameccset nevezett meg az UEFA, ez a Fenerbahce–Budapest Honvéd (5–1) Európa Liga-selejtező. Az ügyet kirobbantó bochumi ügyészség korábbi tájékoztatása szerint a 200 érintett találkozóból 13 magyar bajnoki meccs.

A DVSC szerint rutinellenőrzésről volt szó

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatát rutinellenőrzésének tartja a DVSC-Young Boys 2008-as UEFA Kupa-mérkőzések kapcsán a debreceni klub, amely szerdán a hivatalos honlapján megjelent állásfoglalásának címében felveti, hogy a sportnapilap "zavarkeltéséről" lehet szó.

A honlap a klubtól kapott tájékoztatás szerint azt írja: az UEFA több száz nemzetközi mérkőzést vizsgál, közte a DVSC-TEVA két évvel ezelőtt lejátszott Young Boys elleni UEFA Kupa-selejtezőjét is. Ezzel összefüggésben leszögezik: mindez nem jelenti azt automatikusan, hogy a találkozó tisztátalan körülmények között zajlott volna le.

A hajdúsági klub ezzel megerősítette azt a szerdai lapértesülést, amely szerint volt ellenőrzés a csapatnál, amit Bartha Csaba sportigazgató a hír megjelenését követően még nem tett meg.

A honlap szerint azonban a szurkolókban jogosan vetődik fel annak a lehetősége, hogy a sportnapilap szándékosan a Videoton elleni rangadó előtt két nappal dobta be a témát a köztudatba.

A hajdúságiak kettős vereséggel, 7-3-as összesítéssel maradtak alul a Young Boys elleni párharcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!