Év végén már kocsival is átléphetjük az osztrák határt Locsmánd és Zsira között

VN - Ha minden a terv szerint halad, az év végén megindulhat az autóforgalom Zsira és az osztrák-magyar határ másik oldalán fekvő Locsmánd (Lutzmannsburg) között.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A forgalmat nem a falun át vezető közúton vezetik majd el, hanem a község határ felé eső szélén található élményfürdőt és szállodákat megkerülő mezőgazdasági úton - mondta Günther Toth, Locsmánd polgármestere az osztrák közszolgálati televíziónak. 

A szükséges építési engedélyt már kérvényezték, előbb azonban a település tulajdonába kell kerülnie egy teleknek. A forgalomtól függ majd, hogy később bővítik-e az utat.

Jelenleg csak gyalog és kerékpárral lehet átkelni a határon Zsira és Locsmánd között, autósok csak külön engedéllyel hajthatnak át. 

Zsira vezetése már évek óta szorgalmazta, hogy nyissák meg az utat az autók előtt. Augusztus végén egy helyi népszavazáson a locsmándiak is támogatták az elképzelést.

Forrás: orf.at

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!