Evangélikus tanévnyitó: "Az iskola arra való, hogy felkészítsen az életre"

Szombathely - A Magyarországi Evangélikus Egyház központi tanévnyitó ünnepségét és istentiszteletét tegnap délelőtt a szombathelyi evangélikus templomban tartották meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola ünneplő ruhába öltözött diákjai töltötték meg tegnap délelőtt a szombathelyi evangélikus templom padsorait. A tanévnyitó istentiszteleten   Gregersen-Labossa György agyülekezet lelkésze hirdetett igét. "Az iskola ősidők óta arra való, hogy felkészítsen minket  az életre. Továbbá  a segítségével az emberi kapcsolatokban is megálljuk a helyünket" - hangsúlyozta a lelkész.  -Ebben a tanévben is arra törekszünk, hogy a tanulóknak kitágítsuk a látókörét. 

Ezt követően az  iskola igazgatója,  Sátory Károly mondott ünnepi beszédet. Köszöntötte a pedagógusokat és a diákokat, majd külön szólt az intézmény legfiatalabb tanulóihoz. Majd az osztályfőnökök feltűzték az első osztályosok ingjére az iskola kitűzőjét és átadták a gyerekeknek BaloghJózsef költő-tanár névre szólóan dedikált könyvét. Végül az iskola három újpedagógusa esküt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!