Eybl: a dolgozókkal együtt adnának túl a gyáron

VN - Eladásra hirdette a Vectigalis Zrt. az Eybl Hungáriát. A cégnek, melynek Körmenden és Jánosházán is van telephelye 4 milliárd forint adóssággal a nyakában kellene elkelnie.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Magyarországon is jelen lévő Eybl International osztrák autóipari beszállító a múlt év végén csődöt jelentett, mely a lányvállalatokat, köztük az  Eybl Hungária Kft-t is érintette. 

Bár a felszámolás alá került vállalatot a Vectigalis Zrt.   tovább kívánta üzemeltetni - ezt kormányzati mentőcsomag is lehetővé tette -   a pénzügyi támogatás ellenére július elején cégszinten mintegy 230 főtől váltak meg. 

A létszámleépítés mind a négy telephelyet érintette, Lentiben 104, Nagykanizsán 70, Jánosházán 35, Körmenden pedig 20 fő került az utcára. Így a vállalatnak összesen alig több, mint ötszáz alkalmazottja marad, akiket úgy látszik, a felszámoló szeretne „tovább adni".

A Napi Gazdaság értesülései szerint ugyanis a  felszámoló Vectigalis Zrt. eladásra hirdette az Eybl Hungáriát. 

A lap értesülései szerint jelenleg is működő autóipari beszállító vagyonának irányára nettó 3 milliárd forint. A céget gépeivel, ingatlanjaival, szerződéseivel, készleteivel és munkavállalóival együtt kívánják értékesíteni, de eladnák a cég követeléseit és kötelezettségeit is, valamint a félkész-, illetve a késztermékeket és a segédanyagokat is. 


Péter Márta felszámolóbiztos július elején azt nyilatkozta a Zalai Hírlapnak, hogy annak a mintegy ötszáz főnek, aki az akkori leépítés után maradt, egész évre tudnak munkát adni, hiszen megvan rá a megrendelésük.  

Viszont előrevetette azt a gondot, miszerint a cég próbál új megrendelőket szerezni, "ám a szerződések megkötésének ideje  szeptember, csak azt követően látunk majd tisztán" - mondta a felszámolóbiztos, aki hozzátette: "Összességében azért számítunk a bővülésre, ezért is hagytuk meg mind a négy egységünket." 

A négy egység (Lenti, Nagykanizsa, Jánosháza és Körmend) megmaradt ugyan,  de eladó. 

A felszámolás alatt álló cégre augusztus végéig lehet pályázni, a hírek szerint a felszámoló Vectigalis Zrt. előnyben részesíti azokat a pályázókat, aki a cég teljes eszközállományát megvennék.
 


Forrás: Napi Gazdaság, Zalai Hírlap, Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!