Ez történt 2009-ben - a Vas Népe Online legolvasottabb írásai (Július-December)

Milliós ékszertolvajlás, halálos balesetek, lakásmaffia, Baywatch Sárváron, munkásra fröccsent kétszáz fokos olaj, és modernkori rabszolgatartás. 2009 második felének leglátogatottabb írásai a vasnepe.hu-n.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Július: nem lett akkora Mars, mint a Hold

Júliusban ismét világkörüli útjára indult a történet, miszerint a Mars akkorának fog látszani, a Föld felszínéről, mint a Hold. Ezt természetesen megcáfoltuk a körlevél taglalása során. Kevésbé elemeztük szóban, inkább megmutattuk videókon és képgaléián keresztül, hogy mit láttunk a fonyódi Erotika Expo kiállításon. E hónapban tudtuk meg, hogy airsoft fegyverrel való hadonászásért és lövöldözésért bilincsben vezetik el az embert: egy szombathelyi lemezlovas munkásokra lőtt heccből a Széll Kálmán utcában.

Versenyünkön megtaláltuk a megye legszimpatikusabb házaspárját, fényes nappal milliós ékszereket loptak egy szombathelyi ékszerboltból és megtalálták a rábahidvégi Mikulás holttestét, aki vízbe fulladt, mikor át akarta úszni Mikulás ruhában a megáradt folyót.

Sajnos július sem múlt el halálos közlekedési balesetek nélkül. A Gasztonynál történt baleset után egy Citroën-t keresett a rendőrség, amely veszélyes előzésbe kezdett, s ezt látva egy BMW az útpadkára húzódott, ami megdobta az autót, majd az egy Audinak ütközött. A balesetben a BMW három utasa életét vesztette.
Július elején, az Savaria Egyetemi Központjának diplomaosztóját könnyek közt nyitotta meg a tanári kar. Az egyik hallgatót halálos autóbaleset érte, miközben a diplomaosztójára tartott. 2009 hetedik havában frontálisan ütközött egy BMW egy tartálykocsival, és meghalt egy fiatal lány, aki biciklijével egy oszlopnak ütközött.

Augusztus: Baywatch Sáváron, Savaria Karnvál, Fantomas kocsija

Augusztusban A Vas Népe Szépségversenyének augusztusi jelöltjeire voltak az olvasók legkíváncsiabbak, de a sárvári Baywatch lányok is nagy érdeklődésre tartottak számot - ezen nem csodálkozunk. Megírtuk az Ausztriában dolgozó magyar villanyszerelők esetét, akiknek 8-10 ezer euróval tartoztak. Megnéztük a Győrffy utcában a lakást, melyből még a parkettát is kilopták/felszedték és ismertettük a lakásmaffia újabb módszereit.

A Savaria Karneválra is sokan kíváncsiak voltak, videókkal és képgalériákkal tűzdelt összefoglalóink naponta publikálódtak, s szintén augusztusban mutattuk be Önöknek Maráczi Tibort és az ő különleges francia Fantomas-autóját, egy Citroën DS-t, ami három kerékkel is megy.

Augusztusban több üzemi baleset is történt, az egyikben kétszáz fokos olaj fröccsent az egyik dolgozóra, majd pár nappal később présgép közé szorult egy munkás ugyanott, ahol a pár hete tíz métert zuhant, majd meghalt egy kollégája.

Szeptember: meztelen férfi az utcán, áramütés az öltözőben, gólyatábor felsőfokon és súlyos buszbaleset

Szeptember eleinte a Savaria Egyetemi Központ gólyáitól volt hangos. Egy dossziéban gyűjtöttük össze a képgalériákat, videókat és beszámolókat. Míg Szombathely a gólyáktól, addig Hegyfalu a három futbalista esetétől volt hangos, akiket áramütés ért az öltöző zuhanyzójában. Na de kanyarodjunk vissza Hegyfaluról Szombathelyre, az éjszakai utcákra, ahol könnyedén találkozhat az ember éjjel egy meztelen férfivel. Hogy szerető vagy szatír-e, nem tudtuk meg. Szerintünk Terminátor, mert ugye ők ruha nélkül érkeznek a jövőből.

Megvizsgáltunk egy francia fekete párducot, írtunk a Savaria BC női kosárcsapat milliós tartozásairól, láthattuk, hogy milyen amikor az egyik busz "belerongyol" a másikba, és kiderítettük, hogy miképp fordulhatott elő, hogy egy áprilisban meghalt asszonyt csak szeptemberben temettek el.

OLDALTÖRÉS: Ez történt 2009-ben: Október-December

Október: zűrös hétvége, drága üvegváltás, sufni-tunning

Október: zűrös hétvége, drága üvegváltás, sufni-tunning

Október: zűrös hétvége, drága üvegváltás, sufni-tunning

Már a hónap első hétvégéje is meglehetősen eseménydúsra sikeredett, egy családi veszekedés következtében egy kislány sokkos állapotba került, ketten a pszichiátrián kötöttek ki, de csoportos garázdasággal és drogügyben is dolguk akadt a vasi rendőröknek.

Folytatódott szépségversenyünk, az októberi jelöltekre is rengetegen voltak kíváncsiak. Nagy vihart kavart, hogy egy rossz helyre kitett tábla miatt harmincezer forintjába került Cserkuti Andrásnak a Tesco-nál az üvegvisszaváltás.

Rátaláltunk Megyeskovácsiban arra a sufni-tuning dzsipre is, amelyet Arthofer László épített megszámolhatatlan járgányból. Egy élmény volt felülni rá, erről árulkodik a helyszínen készült videónk is.

Utánajártunk annak, hogyan alakulnak a gázszámláink a júliusban bevezetett import korrekciós tényező miatt a fűtésszezonban.

Az U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatott tagja, a szombathelyi Simon András mérgezés gyanújával kórházba került. A hónap végén leszakadt a Rába egyik hídjának járdája. Pikánssá az tette igazán a történetet, hogy tavasszal uniós pénzből újították fel az aszfaltburkolatát.

November: Simon Attila,  törött Ferrari, Leader-pénzek

E havi szépeink bemutatása továbbra is a legnépszerűbb cikkek közé tartozott, mint ahogy az is, amelyben beszámoltunk arról, hogy Simon Attila, a Haladás csatára a Nyíregyháza elleni bajnokin egy korábbi ütközés miatt váratlanul összeesett, majd kórházba szállították. Mint később kiderült, megrepedt a nyakcsigolyája.

 Egy sportkocsi látványa mindig is vonzza a szemeket, pláne, ha az Szombathely utcáit járja. Ha viszont hármas karambolt okozva totálkárosra tör valaki egy Ferrarit, az már igazán feltűnő.

Felzúdulást váltott ki, hogy egy a vasi MSZP székházában "lakó" alapítvány 50 millió forintot nyert egy Leader-pályázaton. Hasonló mértékű felháborodással járt, a napjaink rabszolgatartásával, vagyis a rábasömjéni csicskáztatással foglalkozó cikkünk is.

Ebben a hónapban írtunk arról a szenzációról is, hogy egy fiatal történész bebizonyította: nem Dugovics Titusz volt a nándorfehérvári hős.

December: hóhelyzet, gatter házilag, visszatekert kilométerórák, Falco-kosaras tragédiája

Először megjósoltattuk Pártai Luciával a havazást, majd a sorra elakadt kamionokról is beszámoltunk. Ebben a hónapban közöltünk interjút Annus Adriánnal, aki jelenleg Ausztriában él.

Arthofer László sufni-tuning dzsipjének sikerén felbuzdulva bemutattuk a hasonló technikával készült "handmade" gatterét is.

Rávilágítottunk arra a jelenségre, ami még mindig nem akar eltűnni a magyar használtautó-piacról: a kilométeróra kóros tekergetése. A cikkünkben szereplő fiatalember autójában kétszer annyi kilométer volt, mint amennyit a kereskedő állított az autó eladásakor.

A 2009-es év utolsó hónapjának leglátogatottabb anyaga sajnálatosan egy ereje teljében lévő, a honi kosárlabda társadalom által egyöntetűen kedvelt Falco-kosaras tragédiájáról szóló írásunk volt. Horváth Zoltán december 28-án reggel autóbalesetben hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!