Ez történt 2010-ben: a vasnepe.hu legolvasottabb írásai (január-június)

Botrányos határátjárás, hóhelyzet, szép lányok, halálos balesetek, rendőrautót döntögető markolós, emberölések sora Szombathelyen, csoportos nemi erőszak Vasváron, országgyűlési választások, kutya-macska szépségverseny, Daróczi Dávid öngyilkossága, pornós jobbikos szavazóköri megbízott, árvízi tudósítás Borsodból, 500 tonna illegális fémhulladék Csehimindszenten... 2010 első felének legnépszerűbb írásai a vasnepe.hu-n.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Január: 28 éves, tízgyerekes édesanya, botrányos határátjárás, hóhelyzet Vas megyében

Legnépszerűbb anyagaink közé tartoztak szépségversenyünk januári résztvevői. E havi győztesünk a későbbi közönségdíjas Simon Mária lett.

Felháborodást váltott ki, hogy a 2007 decemberi schengeni határnyitás és a 2009-es népszavazás ellenére sem lehetett autóval áthajtani Zsiránál Locsmándra, az áthaladó magyar autósokat büntették az osztrák rendőrök.

Sokan voltak kíváncsiak arra az anyagunkra is, amelyben beszámoltunk az első vasi újszülöttnél tett látogatásunkról. Nem véletlenül: a 28 éves édesanyának ez volt a tizedik szülése, arra azonban nem emlékezett, mikor született a többi gyerek. A meglehetősen szokatlan történet további részleteit ide kattintva találja meg.

Komoly érdeklődés kísérte a január eleji hóhelyzetről szóló cikkünket is.

 

Február: halálos baleset a 86-oson, sárvári ámokfutás, szép lányok

Sajnos nem a jó hírekről marad emlékezetes ez a hónap. Február 1-jén az esti órákban Szombathely felé tartott aznap vásárolt Skoda Fabiájával egy fiatal kercaszomori lány, majd Petőfi-telepnél frontálisan ütközött egy szlovák kamionnal - nem élte túl a balesetet.

Olvasónk jelezte levelében, hogy az almafa alatt álló, forgalomból kivont, ám szívüknek kedves autó a törvény betűje szerint a luxus kategóriába esik, és értékének majdnem felét kell adóként kifizetni. Luxusadó egy 30 éves használatatlan járgányra - valóban nonszensz.

Február 21-én nem sokkal dél előtt nem mindennapi látványban részesülhetett az, aki Sárvár belvárosában sétálgatott. A rendőrök egy rendszám nélküli kanalas markolót akartak igazoltatni, ám a sofőr a munkagép kanalával szabályosan felöklelte a járőrautót. Természetesen országos hír lett belőle...

Február szépe ezúttal Berta Anett lett, a jelöltek bemutatására rengetegen voltak kíváncsiak.

A hó februárban sem kerülte el megyénket, folyamatosan hírt adtunk az utak aktuális állapotáról.

 

Március: kristályokkal diszített szeméremdomb, emberölés Szombathelyen, csoportos nemi erőszak Vasváron

Március legszebbjének Berghoffer Boglárkát választották az olvasók, a márciusi jelöltekkel itt találkozhat.

Úgy tűnik, minden hónapra jut valami hátborzongató, márciusban emberölés történt Szombathelyen egy Petőfi Sándor utcai lakásban. Az áldozat egy idős asszony, akit a gyanú szerint lánya több késszúrással ölt meg.

Különösen sokakat érdekelt a kristályokkal díszített szeméremdomb. Jennifer Love Hewitt egy országos tévéshowban bevállalta, egy riporter pedig kipróbálta, a videót cikkünkben megtalálja.

Vasváron egy születésnapi bulin alaposan felöntött a garatra egy 16 éves lány. Magatehetetlenségét négy középiskolás fiú kihasználta, a közeli dombra vitték, ahol megerőszakolták.

Márciusan meghirdettük első kutya-macska szépségversenyünket is.

Erotikus fotósorozat jelent meg a Playboyban a Megasztár című televíziós tehetségkutató negyedik szériájában ismertté vált Bencsik Tamaráról, néhány fotót mi is közöltünk.

 

Április: gyilkosság kőszegen, kutya-macska szépségverseny, országgyűlési választások

Áprilisi szépeink közül Góczán Grétát választották a legszebbnek.

Halállal végződött az évek óta tartó családi konfliktus: a munkanélküli, kábítószerező, egyre inkább agresszív gyermekét április 8-án este megölte a nyugdíjas édesapa Kőszegen. Az apa szabadlábon védekezhetett, két héttel később döbbenetes vallomása után újra írtunk róla.

Sláger lett a medvehagyma, mint tudjuk, hatóanyagában tizenkétszer erősebb a fokhagymánál, egyéb jótékony hatása mellett érdemes kiemelni a potencianövelő képességét.

Április 11-én tartották az országgyűlési választásokat, a Fidesz kétharmados győzelemmel hengerelt, s alakíthatott kormányt.

Mind az öt vasi egyéni választókerületben is tarolt a Fidesz, videós, galériás írásunk itt található.

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta.

Elindult a szavazás állati szépségversenyünkön, melyre megközelítőleg 750 kutyát és 290 macskát neveztek be olvasóink.

 

Május: zsákos gyilkosság Szombathelyen, balhé Apátistvánfalván, pornós szavazóköri megbízott Csepregen, lángoló öngyilkos a Szabadság hídon, Pitti Katalin autóbalesetet szenvedett,

Szépségversenyünk ehavi győztese Horváth Petra lett. A jelöltek itt láthatóak.

Lesodródott az útról és egy fának csapódott Pitti Katalin operaénekesnő személygépkocsijával a 8-as őúton Hosszúpereszteg térségében.

Különös bűntett borzolta a kedélyeket májusban: napok óta bűzlött valami az egyik Széll Kálmán utcai házban, kiderült, hogy a padláson lógó zsákban emberi holttest bomlik. A vélhetően egy márciusban eltűnt 17 éves lány maradványait tartalmazó zsákot azonban a rendőrök már nem ott találták meg.

Az eset ismertetésekor kiderült, a boncmesternek másfél órába telt a holttest kicsomagolása, mivel azt két hónapon át a padláson lógatva zsugorította a gyilkos.

Tokostól szakították ki az ajtót a Kokó kocsmában: a békés Apátistvánfalván ritkán fordul elő, hogy kocsmai szóváltás miatt a rendőrséget kell hívni, a kiérkező járőröknek pedig erősítést, ezért is jártunk történet végére.

Májusban írtunk róla, hogy pornófilmekben szerepelt a Jobbik egyik csepregi szavazóköri megbízottja, K. Vivien az országgyűlési választásokon áprilisban. A Honey Lovely művésznéven futó hölgy már korábban, Müller Nikolett botránya után kilépett a pártból.

 Meghalt az a férfi, aki felmászott a Szabadság hídra, felgyújtotta magát, és a kövezetre ugrott május 22-én este.

 

Június: újabb gyilkosság Szombathely belvárosában, árvízi tudósítás Borsodból, a Kopula 96 augusztus 20-i felajánlása, illegális hulladékbontó Csehimindszenten

Szépségversenyünk június havi szépe Osztrosits Katalin, a későbbi győztes lett.

Portálunk szemtanúktól úgy értesült, hogy június 6-án délután a mentők vitték kórházba azt a férfit, akire rázuhant a Fő téri fémszobor kiállítás egyik eleme.

Június 22-én este a 8-ason egy nemescsói suzukis négy rendőrautóval a nyomában százötven km/h fölött száguldott. A sofőr ámokfutása Szombathelyen kezdődött és Kislődig tartott. A jármű egy udvarra csapódott, a huszonegy éves fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ekkor még nem lehetett tudni, hogy nyomós oka lehetett az ámokfutó száguldásának: a 21 éves S. László albérletében másnap este holtan találták barátnőjét, a 25 éves Cs. Viktóriát.

Március és június között három gyilkosság történt a vasi megyeszékhelyen. A belvárosi helyszínek alig pár méterre találhatók egymástól, azonban a bűncselekmények között nincs összefüggés. Megkérdeztük hol tart a nyomozás a suzukis ámokfutó, a zsákos gyilkos és az idős édesanyja életét kioltó ügyvédnő ügyében.

Komoly érdeklődést váltott ki az az anyagunk, amelyben beszámoltunk Orbán Viktor a Parlamentben ismertetett tervezett gazdasági intézkedéseiről.

A sofőr meghalt, utasa pedig súlyosan megsérült, amikor június 26-án reggel Szombathely határában, a 86-os számú főút zanati leágazójánál egy lengyel kamion és egy cseh személygépkocsi ütközött egymással.

Június közepén legalább tíz ember megsérült, amikor óriási vihar csapott le Mezőhegyesre és a környező településekre. Az ítéletidő összesen négyszáz ingatlant rongált meg.

Meglepő felajánlást közölt június végén az ismert tűzijátékos cég, a Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály: a cég ingyen vállalta az augusztus 20-ai tűzijáték lebonyolítását.

Illegális hulladékbontót találtak a pénzügyőrök Csehimindszenten. Az ingatlanon közel 500 tonna fémet foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. Szabálytalanságokra bukkantak a rendőrök és a munkaügyi felügyelők is.

Júniusban több ezer ember dolgozott éjjel-nappal a gátakon Borsod megyében, melyet az utóbbi idők legnagyobb árvize sújtott. A mentésben részt vevők közül sok százan Vas megyéből érkeztek. A Sajó és Hernád partján rendőrök, pénzügyőrök, vízügyi szakemberek védték a házakat, az utakat az árvíz ellen. Kollégáink helyszíni riportot készítettek, videós tudósításunk pedig ide kattintva látható.

Hamarosan jelentkezünk az év második felének legnépszerűbb cikkeivel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!