Ezen röhög a sportvilág! Hitelesíteni kellett volna a kamerát a játékvezetőkkel!

Budapest, Körmend - A körmendi kosárcsapatnál még mindig nem kapták meg a Sport Állandó Választott Bíróság határozatát a Szolnok elleni óvással kapcsolatban. A szövetségben már látták az indoklást, megtudtuk: a bíróság azt kifogásolta, hogy a meccs előtt nem hitelesítették a bírókkal a későbbi bizonyítékot szolgáltató kamerát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Sport Állandó Választott Bírósága kedden nyilvánosságra hozta, hogy miért állította vissza a pályán elért eredményt a Körmend-Szolnok meccsen.

Mint ismeretes, a piros-feketék vezetősége Bialek közvetlenül a dudaszó pillanata előtt dobott, de később érvénytelenített kosara miatt óvta meg a tavaly őszi mérkőzést. A videófelvétel alapján Rózsás Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) versenyigazgatója, majd az MKOSZ versenybizottsága is a Körmendnek adott igazat. Az ügyben a szolnokiak fellebbeztek, de egy olyan felvétellel, amiről a szakértői vizsgálat kiderítette, hogy hamis. Az alföldiek végül a Sport Állandó Választott Bíróságához (SÁVB) fordultak jogorvoslatért. A testület már pénteken visszaállította a pályán elért eredményt  65:66 a Szolnoknak, de a hivatalos indoklást csak most hozta nyilvánosságra.

- A SÁVB csak részben adott helyet a Szolnok keresetének, tudtuk meg Sterbenz Tamástól, az MKOSZ főtitkárától. 

-  Az indoklás szerint csak a mérkőzés előtt hitelesített és a játékvezetők rendelkezésére bocsátott technikai eszközzel lehet a bírói döntést vitatni. Az alföldiek kifogásolták még, hogy nem megfelelő a szövetség szabályzata a felvételek felhasználásával kapcsolatban, de ezzel nem foglalkozott a testület. Az idevonatkozó passzust azóta már pontosítottuk, és szeretnénk, ha ezt a férfi tagozat még a rájátszás kezdete előtt jóváhagyná. A bíróság döntése ellen fellebezni nem lehet  tudomásul vesszük a döntést, de kommentálni nem szeretném. A hamisítási üggyel egyelőre nem foglalkoztunk, hogy mi lesz az üggyel, az elnökségen múlik.

- Úgy gondolom, hogy a világon sehol sem történik meg, hogy a mérkőzés előtt a játékvezetők hitelesíti a kamerát. Mi átadtuk az eredeti felvételt a szövetségnek, így viccesnek tartom ezt az indoklást, fogalmazott Csák Tamás, a körmendi csapatvezető.  A bíróság döntését pedig igazságtalannak érezzük és ki merem jelenteni, hogy a kosártársadalom 98 százaléka mellettünk áll. Tudjuk, hogy nem lehet fellebezni a SÁVB ítélete ellen, de nem akarjuk annyiban sem hagyni a dolgot  majd meglátjuk, mit tehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!