Ezüstös Nádasdy

Debrecen - A III. korcsoportos labdarúgó diákolimpia országos döntőjében a fináléig menetelt a sárvári Nádasdy csapata, ám ott nem bírt a házigazda együttesével.

Vastag Nándor

A 20 csapatos országos döntőben a sárváriak a legkiegyensúlyozottabb csoportban kezdték meg a selejtezőket. Az első meccsükön a Bonyhádot legyőzték 3:1-re, majd 3:2-re kikaptak a keszthelyiektől. Ezután az Ajkával 4:4-es döntetlent játszottak, a Salgótarján ellen pedig 2:0-ra nyertek. A lehetséges 12 pontból hetet szereztek meg, de a körbeverések, illetve a jobb gólkülönbség miatt a csoportjuk élén végeztek az ugyancsak hétpontos Bonyhád előtt. (A Salgótarján 6, a Keszthely 5, az Ajka 2 pontot gyűjtött.) A Nádasdy a felsőházi rájátszásban először a Békéscsabával találkozott, és nagy csatában elért 1:0-s sikerrel a négy közé jutott. A vasiak az elődöntőben a gárdonyiakkal nagyon izgalmas és színvonalas mérkőzésen 2:2-es döntetlenre végeztek a rendes játékidőben, ám a büntetőket jobban rúgták, s 2:1-es győzelmük után a torna fináléjára készülhettek. Az aranyéremért zajló találkozón a házigazda debreceniekkel már nem bírtak, nemes küzdelemben 3:0-s vereséget szenvedtek, így az értékes ezüstéremmel tértek haza.

A végeredmény: 1. Árpád, Debrecen, 2. Nádasdy, Sárvár (Szemes Bence, Farkas Bence, Horváth Patrik, Toldi Bence, Ódor Bálint, Tar Gergő, Nardai Dániel, Bakics Barnabás, Sipos Ádám, Fliegler Attila, Simon Márk, Puklér Krisztián. Felkészítő: Joó András), 3. Széchenyi, Alsónémedi, 4. Általános Iskola, Gárdony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!