Fájó körmendi kudarc: forrnak az indulatok

<b>Körmend</b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata rossz játékkal meglepő és fájó vereséget szenvedett a Debrecentől, így szinte biztosan lemondhat a rájátszásról.

Vastag Nándor

A hazaiaknál Fodor Gergely betegség miatt nem léphetett pályára, a vendégeknél Ray Weathers bordasérülés miatt hiányzott, de csapata így is négy idegenlégióssal állt fel.

Rossz dobások sorozatával kezdődött a mérkőzés, mintegy négy perc alatt mindösszesen hat pont született (2:4). Peter Stahl hiába kért időt, a körmendiek teljesen tanácstalannak tűntek támadásban, de a védekezésük sem volt sokkal jobb, így a hajdúságiak szereztek előnyt az első negyed végére (22:26). A második játékrészben kicsit javult Fodor Mártonék támadójátéka, Ferencz és Banks is egyre többször volt eredményes, így sikerült kiegyenlíteni (14. perc: 33:33). Ezután a hazaiak újra érthetetlen hibák sorát követték el mindkét palánk alatt, a debreceniek pedig könnyű kosarakat szerezve növelték vezetésüket (20. perc: 40:50).

A harmadik negyedben Banks vezérletével minimálisra csökkentette hátrányát a házigazda, de fordítani nem tudott (26. perc: 60:61). A hajdúságiak sokkal pontosabban játszottak, és szinte minden hazai hibát pontra váltottak (30. perc: 64:71). Az utolsó etap elején triplákkal még a vendégek diktálták a tempót (32. perc: 66:78), de rengeteg személyi hibát fújtak ellenük a bírók, így a végjárékra két kulcsemberük is kipontozódott - ezt kihasználva a körmendiek egy pontra zárkóztak fel az utolsó perc kezdetén Rodgers duplájával (40. perc: 89:90). Kutasi kétpontossal válaszolt 22 másodperccel a vége előtt, de az ellenakciónál Fodor Márton betörése után kimaradt a ziccer. A labdát megszerző Takácsot faultolták, aki csak az egyik büntetőjét dobta be. Volt még nyolc másodperc, de Mulligan hiába szerzett duplát, az ex- körmendi Kutasi büntetőkkel lezárta a csatát. A Körmend zsinórban hetedik bajnokiját vesztette el, és nagyon kevés esélye maradt a rájátszásba jutásra. Nagyon fájó kudarc volt ez, a Debrecen a bajnokságban a második győzelmét szerezte meg, korábban csak a sereghajtó EnterNet-nél bizonyult jobbnak hazai pályán.

Peter Stahl: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, és ez megbosszulta magát. A Debrecen végig jobban és pontosabban játszott, a teljesítményünkért bocsánatot kérek a szurkolóktól.

Fodor Péter: - Aki látta a meccset, az azt is, hogy megérdemelten nyertünk. Megdolgoztunk a sikerért, és több nehézséget is átvészeltük.

További eredmények: Szolnok-Kaposvár 70:65, Atomerőmű-Sopron 79:74, Pécs-Univer 59:64, Dombóvár-ZTE 92:101.Polaroid Lami-Véd Körmend-Debreceni Egyetem KE 91:95 (22:26, 18:24, 24:21, 27:24). - Körmend, 2000 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mér-kőzés, vezette: Forrai, Török, Magyari.

Körmend: FODOR M. 9/3, Rodgers 19, MULLIGAN 15/3, Tóth G. -, BANKS 37/6. Csere: Trummer 5/3, Ferencz 6, Hegedűs -, Kocsis -. Edző: Peter Stahl.

Debrecen: Dagosto 13/6, KUTASI 12/6, MAXWELL 19/6, KENNERLY 17, WARE 14. Csere: TÓTH G. 14/6, Takács 3, Kovács 3/3, Szabó -. Edző: Fodor Péter.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2:4. 8. perc: 13:21. 14. perc: 33:33. 16. perc: 37:42. 24. perc: 52:55. 26. perc: 60:61. 32. perc: 66:78. 38. perc: 87:88. 40. perc: 89:90.

Kipontozódott: Kennerly a 36., Ware a 37. percben.

A Körmend vasárnap napra pontosan 33 éve otthon játszotta első mérkőzését az NB I-ben a MAFC ellen, de ünneplés helyett botrányos történések kisérték a mérkőzést. Az első negyed végén Rodgers és Trummer durván összeszólalkozott a pályán, az edző, Peter Stahl gyorsan le is cserélte az amerikai irányítót. De Trummernek is kijutott, rossz megoldásai miatt a nézők közül többen is hangosan bírálták. A második játékrészben Rodgersnek a vendég kispadon civilben ülő Weathersszel is vitája akadt. A DEKE amerikaija kis híján a pályára is berontott, úgy mondta a magáét, Rodgers pedig mutogatott neki. A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, majd fél perc telt el, mire rendre utasították a játékosokat. A Körmend rossz produkcióját a közönség sem tolerálta, a félidő előtt nem sokkal Kutasi triplája után szórványosan felhangzott a tíz, tíz rigmus. A szünetben Rodgers nem melegített együtt a társaival, pontosan a folytatásra tért vissza a pályára. De legalább lehiggadt, és a továbbikaban kizárólag a játékkal foglalkozott. A harmadik tíz percben a ponterős Bankst Stahl lecserélte, amit a publikum nagy felháborodással fogadott, de az amerikai center is értetlenkedett. Ekkkor többen hazaindultak. A negyedik negyed elején felhangzott: Hol a csapatunk? , majd a B-középben is elszabadultak az indulatok. Előbb valaki a karzatról sört öntött az előtte ülő sorokra, majd páran összetűzésbe keveredtek. Végezetül egy szurkoló görögtüzet gyújtott a lelátón, a füst miatt szinte mindenki elmenekült a környékről. A mérkőzést amúgy ingyen lehetett megtekinteni, mert a csapat a korábbi gyenge teljesítményéért azt a büntetést kapta, hogy a Debrecen ellen állja a belépők árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!