Falco-szurkoló ütött körmendi kosarast!

Nem múlt el botrány nélkül a szombati Falco-Körmend kosárlabda-rangadó, a lefújást követően az egyik hazai-szurkoló úgy megütötte az egyik körmendi U20-as kosarast, hogy a játékosnak megrepedt az orrcsontja. A rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Vas Népe

Az MJUS-Fortress Körmend U20-as kosárlabda-csapatának játékosa, Mező Tamás a Dombóvár elleni utánpótlás-találkozón szerzett sérülése miatt - két helyen eltörött az orrcsontja - egy arcvédő maszkban ült be megnézni a Falco-Körmend vasi rangadót. A lefújást követően két helyi szurkoló a sportcsarnok aulájában megtalálta, és egyikük akkorát behúzott neki, hogy a korábbi sérülése felett megrepedt az orrcsontja. A rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz az ügyben.

- A fiam - csakúgy mint máskor - a körmendi kispad felett foglalt helyet az Arena Savariában - mesélte a játékos édesanyja, Tarczy Gabriella - A Dombóvár elleni meccsen elszenvedett orrtörés miatt maszkot viselt, így természetesen meglehetősen feltűnő jelenség volt. Néhányan már ekkor beszólogattak neki, de ennél komolyabb még nem történt. A lefújást követően az öccsével a főbejáraton át igyekeztek elhagyni a csarnokot,  de miután egy ismerős házaspár ment értük, így amíg nem értek oda, az aulában vártak.  Eközben özönlöttek lefelé a nézők, ketten közülük pedig beléjük kötöttek. Vélhetően - ahogy korábban is említettem - még a nézőtéren szúrhatták ki Tamást, hiszen semmi feltűnő, csupán egy sima dzseki volt rajta, igaz felül egy kis helyen kilátszott a piros, körmendi pólója. A két szurkoló elkezdte szidni a fiamat, aki nem válaszolt a provokációra. Azt kiabálták például, hogy "Miért szidtad a meccsen a Horváth Zolit?" Hiába hajtogatta, hogy nem szidta, és hagyják békén, úgy látszik ez mégjobban feldühítette őket, hiszen az egyikük - egy közismert "B"-közepes drukker - meg akarta ütni. Tamás  ekkor még szerencsére elhajolt az ütés elül. Időközben megérkezett a fiamékért a házaspár is, amelynek férfitagja rögtön közéjük állt. Ekkor úgy tűnt, lecsillapodnak a kedélyek, de ahogy  Tamásék pár lépést tettek kifelé, az említett drukker hátulról, oldalról ököllel arcon ütütte a fiamat. Megdöbbentő módon a tettes nem futott el, fiaméknak kellett eljönniük a helyszínről.

- Aznap még nem vetettünk látleletet, hétfőn mentünk el Tamás kezelőorvosához - folytatta az édesanya. - A doktor megállapította, hogy a korábbi, Dombóvár elleni meccsen összeszedett orrcsonttörése szépen begyógyult, de a szombati ütés következtében a sérült rész felett  megrepedt az orrcsontja. A korábban használt maszkot levettük tehát, a mostani repedésre pedig nem lehet maszkot használni. Az orvos szerint a mostani sérülés gyógyulási ideje két hét. Kedden besétáltunk a szombathelyi rendőrkapitányságra, és feljelentést tettünk.

- Jómagam 14 évig kosárlabdáztam, a kisebbik, 11 esztendős fiam a Falcóban kosarazik, nálunk soha nem volt Körmend-Falco ellentét. Persze nem általánosítok, hiszen a Falco egyik utánpótlásedzője felhívott, jobbulást kívánt a fiamnak, és elnézést kért a történtek miatt.

Hollósi Gábortól, Szombathely rendőrkapitányától megtudtuk, a rendőrség súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen megkezdte a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!