Fatároló kapott lángra, átterjedt a családi házra is

Kőszeg és Cák között csütörtökön délután kigyulladt egy fatároló, a tűz átterjedt a vele egybe épített családi házra is. A tulajdonos nem volt otthon, a lángokat koraestére eloltották a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók.

Vas Népe

A szombathelyi központba nem sokkal délután öt óra előtt futott be a jelzés, hogy Kőszeg és Cák között külterületi részen ég egy fatároló. A lángok átterjedtek a közeli családi házra is, a tetőszerkezet gyulladt ki. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, Szombathelyről öt kocsi, Kőszegről az önkormányzati tűzoltóság szakemberei segédkeznek a lángok megfékezésében, mondta Szabolcsi Zsolt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tüzet a szomszéd vette észre, ő értesítette a tűzoltókat. A fatároló kiégett, teljesen használhatatlanná vált, a családi ház tetőtere mintegy 20 négyzetméteren károsodott. A ház üresen állt a tűz idején, a tulajdonosok, akiknek egyébként az állandó lakhelyük Kőszeg, nem voltak otthon.

A tűzoltók a lángokat koraestére megfékezték, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják, tudtuk meg.

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!