Fazekas Róbertre gerincműtét vár - kihagyja a berlini vb-t

Szombathely - Súlyos következménnyel járt Fazekas Róbert múlt hétfői súlyemelőedzése; a Haladás VSE Európa-bajnok, vb-második, olimpiai nyolcadik diszkoszvetőjére gerincműtét vár.

Horváth Erika

Nagy tervekkel vágott az idei évnek a tavalyi, pekingi olimpián döntős Fazekas Róbert:  az augusztusi,  berlini világbajnokságon dobogóra szeretett volna állni. Mindent ennek rendelt alá, egy egész team segítette a munkáját.

Egészen tavaszig rendben ment minden, de akkor gerincproblémái miatt egy hónapot ki kellett hagynia. Így meghosszabbodott az alapozási időszak, de mostanra egyre jobb formába került, s  július 12-én, Marokkóban kezdett volna versenyezni. De ennek most lőttek.

- Múlt hétfőn szakítás közben történt. Leragadt a lábam, nem kerültem rendesen a súly alá, a derekam pedig egy nagyot reccsent. Másnap még volt egy dobóedzésem, de aztán be kellett látnom, hogy valami nagy baj van. Ugyanolyan jelek, mint 15 évvel ezelőtt, amikor gerincsérvvel meg kellett műteni – mesélte a történteket a 34 éves Fazekas Róbert.

– A legjobb magyar gerincspecialistához, dr. Varga Péter Pálhoz fordultam. A diagnózisa egyértelmű, kiszakadt a gerinctáji 4-es és 5-ös csigolya közti porckorong. Jövő kedden lesz a műtét. De biztatott, hogy úgy megcsinálja, hogy többet nem lesz vele problémám. 

Persze, rettenetes, hogy ez az év is elszáll, pedig  nagyon jó formában voltam, joggal reménykedhettem 2003 után újra  vb-dobogóban. De igyekszem a jó oldalát nézni. Rendbehoznak, és jövőre nyugodtan dolgozhatok. Messze még a londoni olimpia, és  nekem az a fő célom. Megyek előre, ahogy szoktam. Dehogy adom fel; az nem én lennék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!