Fázzunk együtt: díszítettek, adakoztak

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a "Fázzunk együtt" adománygyűjtő és jótékonysági akciót. Idén a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Otthon lakóinak ünnepét próbálják szebbé varázsolni.

Farkas Eszter

Az Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK)  LOGO Ifjúsági Szolgálata a Think Tank 2005  Alapítvány és a Vas Megyei Közgyűlés támogatásával szervezte meg a Fázzunk együtt jótékonysági és adománygyűjtő akciót.

Az idei évben a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Otthon lakóinak ünnepét próbálják szebbé tenni az összegyűlt adományokkal. December 16-áig az MMIK-ba várták a felajánlásokat (könyv, írószer, játék, ruha-nemű). Az adománygyűjtés utolsó napján, szerdán délután az MMIK-ban gyermekműsorokkal, kézműves-bemutatókkal, vásárral, kreatív klubbal, fenyőfadíszítő versennyel várták az érdeklődőket.

Az MMIK előtti téren húsz fenyőfát állítottak fel a szervezők, melyeket az előzetesen bejelentkező csapatok saját készítésű díszekkel csinosíthattak. A megnyitót követően a Brenner János Általános Iskola felső tagozatos diákjai betlehemes játékukkal fokozták az ünnepi hangulatot, majd kezdetét vette a fenyőfadíszítő verseny. Míg a csapatok kis angylok módjára díszítették a fákat, addig az MMIK előtti dísztéren Joós Tamás gyermekműsort, majd a Reguly Általános Iskola 6. osztálya vasi betlehemest adott elő.

Ezt követően a jánosházi TEGYESZ Nevelőszülői Otthon kis lakóinak műsora következett. A Városi Diák Önkormányzat karácsonyi műsorát is megtekinthette a közönség, majd délután öt óráig a táncé volt a főszerep. Az MMIK aulájában karácsonyfadísz készítő sarokkal, kézműves bemutatókkal és vásárral várták a látogatókat.

A jó hangulat mellé a kicsik forró teát, a nagyok forralt bort kaptak.  A fenyőfadíszítőversenyt díjátadó zárta, s  a fenyőfákat a rászorulók között fogják szétosztani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!