Fegyvereket és lőszereket foglaltak le Nőtincsen

A Terrorelhárítási Központ (TEK) bevonásával fogtak el két férfit a Nógrád megyei Nőtincsen, a lakásaikon tartott házkutatás során engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket foglaltak le

MTI

Az 50 és 55 éves nőtincsi férfit szerdán fogták el a TEK munkatársai, miután a megyei felderítő osztály és a rétsági kapitányság adatai szerint megalapozott volt a gyanú, hogy fegyvereket és lőszereket rejtegetnek - tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idősebb férfi lakásán egy 22-es kaliberű kispuskát, ahhoz tartozó ezer lőszert és egyéb lőszereket, míg társánál két maroklőfegyvert, nagy mennyiségű lőszert, hangtompítót és különféle fegyveralkatrészeket foglaltak le - közölte a szóvivő.

A két férfi nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel, ellenük szakértő bevonásával folytatnak büntetőeljárást lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt - mondta a szóvivő.
   
Dankóné Nagy Éva közlése szerint a gyanúsítottaknak volt fegyvertartási engedélyük más típusú lőfegyverekre és lőszerekre, a rendőrség az eljárás megkezdésével párhuzamosan intézkedett azok bevonásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!