Fegyvert fogott édesanyjára a bérbaltavári férfi

Fegyvert fogott édesanyjára egy bérbaltavári férfi hétfőn reggel a Petőfi utcában. A nő ijedtében a tűzoltóktól kért segítséget. A rendőrök pár perc alatt megoldották a helyzetet.

Bajdó Bettina

A szombathelyi tűzoltóság ügyeletese szólt a rendőröknek reggel, mivel egy nő ijedtségében tőlük kért segítséget. Azt állította, hogy  fia fegyverrel fenyegetőzik. A helyszínre érő rendőrök megállapították, hogy az elkövető egyedül tartózkodik a házban. Megadásra szólították fel, melynek a férfi engedelmeskedett. 

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőri felszólítás után a 38 éves férfit a ház udvarán  elfogták. A házkutatás során előkerült az az eszköz is, mellyel a férfi édesanyját megfenyegette. A fenyegetéshez használt tárgyat a rendőrök lefoglalták, ezt további szakértői vizsgálatoknak vetik alá. A férfit előállították a Vasvári Rendőrkapitányságra.

Hétfőn kint jártunk a helyszínen, először Bérbaltavár polgármesterét, Mészáros Lászlót kérdeztük az esetről. A település első embere azonban nem tartózkodott otthon, ő is csak telefonon értesült a történtekről. Elmondta, úgy tudja, a férfi összezavarodott, ezért fogott fegyvert, vagy fegyvernek látszó tárgyat a kezébe. A rendőrök hamar kiértek a helyszínre, s pár perc alatt megoldódott a helyzet. 

Nem sokkal később a Petőfi utca felé vettük az irányt, hogy megkeressük azt a házat, ahol az eset történt. A domb tetején lévő házhoz éppen akkor ért oda az elkövető testvére a rendőrökkel közösen, ám ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A  szomszédok sem voltak bőbeszédűek, a házba menekültek a kamerák láttán. Néhányan azonban elmondták az utcában, hogy meglepődtek a férfi viselkedésén, s úgy gondolják, hogy az alkohol is szerepet játszott a történtekben.

A faluban élők közül többen is úgy vélik, hogy a település már régóta nem a nyugalom szigete, minden hétre jut egy bűncselekmény. Már meg sem lepődtek azon, hogy a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki reggel a Petőfi utcába. A 38 éves férfit kevesen ismerték, ám úgy tudják, hogy édesanyjával élt, a családja azonban Zala megyében lakik.

Az elkövető általában csendes volt, viszont előfordult, hogy hetente többször is kirúgott a hámból. Nemrég  egy italozás alkalmával  meg is sérült, s arra sem emlékezett, hogyan, hol és kitől szerezte sérüléseit.  Arra mindenki keresi a választ, mi történhetett vele, s arra is, hogy honnan szerezte a fegyvert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!