Fekete füst a megyeszékhely felett - elektronikai hulladékok égtek (helyszíni fotókkal, videóval)

Szombathely - A Csaba utcában egy elektronikai hulladék-feldolgozó cég telephelyén körülbelül 200 köbméter műanyag hulladék égett. A sűrű füsttől az ipartelep környékén tíz óra körül alig lehetett látni. A tüzet egy óra alatt sikerült eloltani.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Colorato2005.Kft. szombathelyi telephelyén a raktárépület és egy nyitott szín közötti területre felhalmozott e-hulladékból származó műanyagok égtek. 

Tizennyolc tűzoltó három fecskendős autóval és egy teherautóval vonult a helyszínre. Öt vízsugárral és habbal oltottak. A nagy füst miatt légzőkészüléket is használtak.  



A tűz által veszélyeztetett épületben nem tartózkodott senki, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz sem terjedt át az ott tárolt anyagokra. A tüzet 5 "C" illetve habsugárral sikerült eloltani, közel egy órás munkával.

Nézze meg videónkat!




A szomszédos telephelyről érkező homlokrakodós munkagép és talpraesett kezelőjének - légzőkészülékben dolgozott a géppel - segítségével hamar sikerült a műanyag halmot szétbontani és teljesen eloltani. Személyi sérülés nem keletkezett, a kár mértékéről még nincsen információ.



A Veszélyhelyzet Felderítő Csoport nem mért az egészségre veszélyes értéket a levegőben.  







Fotók: Garai Antal 'Atom'

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!