Fekete füst a város felett: kigyulladt egy raktár a fővárosban

Budapest - Tűz volt a fővárosban egy IX. kerületi raktárban hétfő este, a környéken lakókat nem kellett kitelepíteni - tájékoztatta Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság helyettes szóvivője az MTI-t.

MTI

Közlése szerint raklapok és szigetelőanyagok égtek a Soroksári út és a Kén utca sarkán álló, körülbelül 200 négyzetméteres épületben, ahol egy személyautó is lángra kapott; a tűzoltók hármas, kiemelt fokozatú riasztásban, azaz legalább 20 kocsival és 50 emberrel vonultak a helyszínre, és kevéssel kilenc óra utánra sikerült is megfékezniük a lángokat. 
    
A főváros más részeiről is látható volt a tűz következtében a magasba emelkedő sűrű füstoszlop. 
    
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a tűz a Soroksári út és a Duna közötti területen ütött ki, ahol több földszintes raktárépület is áll.
    
A nagy füst miatt a rendőrök leállították a forgalmat az úton és a ráckevei HÉV vonalán; a HÉV-et a helyszínt elkerülő buszok helyettesítették - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.



Tűzoltók oltják a fővárosban azt a IX. kerületi raktárt, amely eddig tisztázatlan okból kigyulladt. A Soroksári út és a Kén utca sarkán álló épületben valószínűleg raklapok, vegyi anyagok, kátrány égnek. A tűzoltók kettes, kiemelt fokozatú riasztásban, mintegy 12 kocsival vonultak a helyszínre. MTI Fotó: E. Várkonyi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!