Fekete szombat: busznak ütköztek a fiatalok

Budapest - Tízen haltak meg Magyarországon balesetek miatt a hétvége első felében, a legsúlyosabb karambol három életet követelt. Külföldön is életét vesztette egy magyar állampolgár: a viharos időben történt kőomlás miatt halt meg egy magyar állampolgár szombaton a horvátországi Krk szigetén,

MTI


Hajdúböszörmény határában 3 fiatal szenvedett halálos balesetet, miközben autójukkal eddig ismeretlen okból áttértek a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütköztek  a Hajdú Volán egy menetrendszerint közlekedő autóbuszával. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a hajdúböszörményi rendőrkapitányság. Az autóbusz utasai közül egy főt szállítottak könnyebb sérüléssel kórházba. MTI Fotó: Nagy Gábor 

Szombat délben autóbusszal ütközött össze Hajdúböszörmény és Hajdúvid között az a személygépkocsi, amelyben hárman meghaltak. Kerek László, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese tájékoztatása szerint a két jármű frontálisan ütközött, a személygépkocsiban utazó három személy holttestét a tűzoltók feszítővágókkal szabadították ki a roncsból. Az autóbuszon utazók közül egy személy könnyebben sérült. Őt a mentők a debreceni Kenézy Kórház baleseti sebészetére szállították - mondta el az MTI-nek a mentőszolgálat ügyeletese.
 
Egy néző vesztette életét Dunakeszin a repülőnapon, miután a búcsúmutatvány végrehajtása közben lezuhant egy Zlin-142-es kisrepülőgép. Egy szemtanú szerint a kisgép egy hirtelen széllökés miatt zuhanhatott le; Dóra György, a dunakeszi repülőtér biztonsági szolgálatának munkatársa elmondása szerint a gyakorlatot végző három kisgép végül még szeretett volna elbúcsúzni a nézőktől, és egyikük mélyre ereszkedve egy speciális hurkot akart csinálni, amikor egy hirtelen széllökés a hátára fordította a gépet, amely lezuhant. A gép zuhanás közben sodorta el a reptéri biztonsági cég egyik munkatársát, aki a baleset következtében halálos sérüléseket szenvedett - mondta. A repülőgép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter vitte el a helyszínről az Árpád kórházba. Bogosi Tibor, a budapesti Árpád kórház ügyeletvezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta ugyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, de állapota jelenleg stabil. Az MTI értesülései szerint a nézők soraiban egy 12 éves gyerek is súlyos sérüléseket szenvedett.

Két motoros is meghalt szombaton, egyikük kora délután lesodródott az úttestről Méhkerék és Újszalonta között. A rendőrség közlése szerint a 33 éves méhkeréki férfi által vezetett motorkerékpár eddig ismeretlen okok miatt tért le az útról, a baleset következtében a motoros a helyszínen meghalt. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit - tájékoztatott Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Egy másik motoros Szentendrén halt meg, miután eddig ismeretlen okból a Szentlászlói úton letért az útról és felborult - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel. Hozzátette: a baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.
 
Egy harmincéves férfit a vonat gázolt el Nagykanizsán; a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a helyi férfit a Csengery úti vasúti átjáróban ütötte el a vonat, a helyszíni szemle adatai alapján az idegenkezűség kizárható. A férfi halálának körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá a Salamon Róbert.

Budapesten a 2-es metró vonalán a Stadionok megállónál egy 50 év körüli nő vesztette életét a vágányok között. Szilágyi Károly BKV szóvivő közlése szerint szombaton reggel 6 órakor egy utas nyomta meg a peron vészkapcsolót, mert a Stadionok metrómegálló alagútjában, a vágány között meglátott valakit. Kiderült, hogy egy 50 év körül nő került a sínek közé, aki ekkor már halott volt, az okokat egyelőre vizsgálják.  A szóvivő hozzátette: a mentősök tájékoztatása szerint a nő nem áramütéstől halt meg, feltehetően egy rosszullét miatt szédült be a vágányok közé.

A viharos időben történt kőomlás miatt halt meg egy magyar állampolgár szombaton a horvátországi Krk szigetén, más adriai partszakaszon anyagi károkat okozott az ítéletidő. A magyar áldozat egy 48 éves férfi, társát kórházban ápolják. A Jutarnji List napilap internetes kiadása a Tengermellék-Hegyvidék (Primorsko-Goranska) megyei rendőrkapitányság közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy kőgörgeteg okozta egy magyar állampolgár halálát Krk szigetén. A tragédia Stara Baska és Punat települések között, egy nem kiépített strandon történt, a rendőrség vizsgálatot indított az eset kapcsán. 

A zágrábi magyar nagykövetség az MTI érdeklődésére közölte: a rendőrség arról tájékoztatta őket, hogy valószínűleg a kőomlás okozta a tragédiát, de a 48 éves férfi holttestét a fiumei (Rijeka) patológiára szállították boncolásra. Ugyancsak 48 éves társát Fiuméban kórházban ápolják. Az MTI úgy értesült, hogy a sérült állapota kielégítő. A Magyar Televízió Híradójának információja szerint a két férfi csónakkal vadkempingezni indult a sziget déli részén egy öbölbe, a hajnali viharban itt zúdult rájuk a kőgörgeteg. Az elhunyt férfi társa egyedül nem tudott visszaevezni Stara Baskába, ezért úszva ment vissza, hogy segítséget kérjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!