Feketelistán a trehány vállalkozók Kőszegen

Kőszeg - A város képviselői bekeményítettek, az útbontások után rossz helyreállítást végző vállalkozók tiltólistára kerülnek. Kőszegen a Fő tér felújításával, a kivitelezés minőségével egyáltalán nem elégedettek. Huber László polgármester említi: a félbevágott köveket nem jól fektették le, kifordulnak, voltak már balesetek is emiatt.

Némethy Mária

A legsúlyosabb: idős ember elesett, mentő szállította kórházba. 

A képviselők csütörtöki rendkívüli ülésén elhangzott: a polgármesteri hivatalban létrehoztak egy úgynevezett virtuális tiltólistát, amelyre néhány rossz munkát végző vállalkozó már rákerült. 
 
- Ők azzal érdemelték ki ezt, hogy útbontásoknál nem jól végezték el a helyreállítási munkákat. Például egy vezeték bekötése után a járdát nem megfelelően építették vissza. Útbontási engedélyeknél ezt figyelembe vesszük -magyarázza a polgármester.
 
A város két újabb nagy rekonstrukció előtt áll - Jurisics tér és a vár - , próbálják elkerülni a trehány építési munkából adódó gondokat. 
 
- A közbeszerzési eljárás megkötéseket tartalmaz, de arra mindenképpen ügyelünk majd, hogy a Fő térinél jobb minőségellenőr működjön - mondta el Huber László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!