Felavatták a felújított hegypincét

Lukácsháza - Gulyáspartival, finom borokkal, pezsgővel ünnepeltek a helyi Borbarát Hölgyek és a község önkormányzatának tagjai. Felavatták ugyanis a Csömötei Szőlőhegy felújított pincéjét szombaton délután.

Farkas Eszter

Ünnepeltek a Borbarát Hölgyek. Ezentúl a Csömötei Szőlőhegy felújított hegypincéjében székelhetnek, szervezkedhetnek. Az 1867-ben épült hegypince megérett arra, hogy végre új köntösben pompázhasson. Az épület a hegy legmagasabb pontján található, s mindemellett valószínüleg még sokra hívatott építmény. 



Az avatón Albert Csaba Lukácsháza polgármestere köszöntötte a meghívottakat. 



- Kétmillió forintból újítottuk fel az épületet, megjavíttattuk a tetőt, az ereszcsatornát, s a kőfalakra is új vakolat került. Az északi oldalra beszereltünk egy ablakot is, így sokkal világosabb lett az épület. Megpróbálunk a múltunkból meríteni, s megőrizni az értékeinket, s ezzel egy újabb állomáshoz érkeztünk el abban, hogy fellendüljön a Gyöngyös völgyének turizmusa - mondta el a község első embere, majd használatra átadta a hegypincét a helyi Borbarát Hölgyeknek. 



A hölgyek 2005 áprilisában alakították meg körüket, s eme törekvést támogatták a boros gazdák is. A Borbarát Hölgyek munkája mára már nélkülözhetetlenné vált. Programokat, rendezvényeket szerveznek, hogy csak néhányat említünk meg: Ivó napi hegy bejárás, májusfa állítás ünnepe, Falu napi borparádé. 



Az asszonyok ezúttal is kitettek magukért. Az avatót követően finom gulyással, pogácsával, no és persze helyi borkülönlegességekkel kínálták meg a vendégeket. Szigorúan mindenkit. 


Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!