Feldúlták a győrvári kuruc emlékparkot - fotóval

Győrvár - A szombati falunap után feltehetőleg részeg fiatalok dúlták szét a kuruc emlékparkot. Az elkövetőket feljelentették a rendőrségen.

Benkő Sándor

Vasárnap reggel szemtanú fedezte fel, hogy a kuruc emlékparkban össze-vissza dobálták az eszközöket, többet lefújtak festékkel, a játszótér hintájának kötelét elvágták, a karabinert ellopták. 

Varga Gézáné a győrvári Faluház Baráti Körének elnöke feldúltan mutatja a helyszínt, a kuruc emlékparkot, amelyet az 1706-ban lezajlott csata emlékére állítottak az egykori ütközet helyszínén. Béri Balog Ádám serege akkor győzedelmeskedett. 



Szemet, szájat festett a garázda az emlékpark egyik fejfájára Fotó: Benkő Sándor

Úgy tűnik, hogy szombaton éjjel, feltehetően a falunapról hazafelé tartó illuminált illetők is győztek a park berendezései felett. Több fejfát, fajátékot kirágattak a helyéről, kettőt felvittek az őrtoronyba, és a nagyon vicces kedvű elkövetők nagy szemeket, szájat, orrot festettek nekik. Közel 20 fa ismertető tábláját is ellopták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!