Felipe Massa: visszatérek és versenyzek

Budapest/London - Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, aki múlt szombaton szenvedett súlyos balesetet a Magyar Nagydíj időmérőjén, azt nyilatkozta vasárnap, hogy óriási szerencséje volt és visszatér a Forma-1-be.

MTI

 "Tudom, hogy nagyon nagy szerencsém volt, hogy életben maradtam - mondta Massa a News of the World című lapnak. - Semmire sem emlékszem a balesetből, de visszatérek, újra versenyezni fogok." 
    
A brazil pilóta elmondta, hogy amikor felébredt az operáció után, nem tudta milyen nap van, mi történt és hol van. 
    
"Az én futamom lehetett volna; amikor magamhoz tértem és elmesélték, hogy Lewis (Hamilton) győzött és Kimi (Räikkönen) lett a második, egyszerűen nem hittem el" - tette hozzá.
    
A versenyzőt - akit jelenleg még Budapesten ápolnak - hétfőn magángéppel szállítják Sao Paulóba.
    
A tavalyi világbajnokságon második Massát múlt szombaton az előtte haladó honfitársa, Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK Pap Károly utcai intézményébe, ahol megoperálták. Szerdán hagyhatta el az intenzív osztályt.
    
A Ferrari szerdán jelentette be, hogy Massát az idei, hátralévő versenyeken a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyettesíti. A három éve visszavonult német szupersztár szombaton meglátogatta a kórházban a lábadozó pilótát.


Luis Antonio Massa, Felipe Massa apja (b), Dino Altmann, az orvosa és a család képviselője, valamint Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK), közismert nevén Honvéd Kórház orvosigazgatója az intézmény előtt nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Ferrari Forma-1-es brazil versenyzőjének állapotáról. Az autóversenyző a Magyar Nagydíj július 25-i időmérőjén sérült meg súlyosan,  koponyatöréssel szállították be a kórház intenzív osztályára, ahol megoperálták és azóta ápolják. Felipe Massa várhatóan augusztus 3-án elhagyja az intézményt.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!