Feljelentést tesz a bundázással gyanúsított gyirmóti futballista

Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke szerdán a tatabányai városi ügyészségen feljelentést tett vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a Gyirmót-Tatabánya vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzés kapcsán.

MTI

Az MLSZ honlapja ezzel egyidejűleg arról is beszámolt, hogy Helmeczy sportfegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a fegyelmi bizottság elnökénél, Retteghy Istvánnál. Utóbbi fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el Kiprich Dániellel, a Gyirmót labdarúgójával szemben, egyúttal felfüggesztette a futballista játékjogát. A fegyelmi tárgyalás jövő kedden 13 órakor lesz az MLSZ székházában. Tanúként kap idézést Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója, akiknek jegyzőkönyvben rögzített nyilatkozata szerint az összecsapás előtt Kiprich Dániel ajánlatot tett a találkozó eredményének a befolyásolására.

Az ügy hétfőn került nyilvánosságra, amikor az FC Tatabánya honlapján megjelent, hogy a klub három játékosa - Kollár és Vass mellett Dombai András - a vasárnapi meccs előtt a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított. Az egyesület vezetése írásban jelentette az esetet az MLSZ-nek, s erről a gyirmóti csapat elöljáróit is értesítette.

Ezek után a Gyirmót SE elnöke - a csapat honlapja szerint - azonnali hatállyal vizsgálat lefolytatását rendelte el, hétfő este pedig a csapat valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban, melyben többek között kijelentette, hogy a mérkőzés befolyásolására irányuló cselekedetben nem működött közre, s ilyenről nem is volt tudomása. A klub beszámolója alapján egy játékos jelezte, hogy "félreértésre okot adható baráti beszélgetésnek volt résztvevője, melyből tévesen következtethettek néhányan labdarúgótársai közül a jognyilatkozatban írt cselekményre".
 

Kollár, Vass és Dombai kedden számolt be a történtekről az MLSZ székházában Helmeczy Lászlónak. A szövetség jogi alelnöke az eljárás anyagáról, valamint az ügyészségen tett feljelentésről szerdán írásban tájékoztatta a Nemzeti Nyomozóirodát, és felkérte az MLSZ JT elnökét, hogy az eddig keletkezett iratok ismeretében játékvezetői szempontból vizsgálja meg a mérkőzés felvételét.

"Mélységesen felháborít a nevezett eljárás és az igaztalan vádak személyemmel kapcsolatban!" - közölte a Gyirmót SE honlapja Kiprich Dániel, hozzátéve, hogy a tatabányai rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. - "Biztos vagyok abban, hogy a hatósági eljárás során a nyomozóhatóságok, valamint a bíróság által feltárt tények bizonyítani fogják ártatlanságomat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!