Felmentették a szocialista képviselőt

Szombathely - Bűncselekmény hiányában felmentette a bíróság Gyebrovszky Jánost, a Százhold Egyesület alelnökét. Az ügyészség fellebez.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szocialista városi képviselő magánokirat-hamisítás vétsége miatt állt a Szombathelyi Városi Bíróság előtt. Gyebrovszky János, a Százhold Egyesület alelnöke egy önkormányzati támogatási megállapodást elnökként írt alá, noha ezt nem tehette volna.  

Dr.   Náray József   bíró  előtt szerdán tisztázódott az ügy: a kérdéses dokumentumra az elnök megjelölés nem Gyebrovszky, hanem egy polgármesteri hivatali ügyintéző hibájából került. 

A bíróság azt állapította meg, hogy a szocialista képviselő legföljebb gondatlanul járt el. A magánokirat-hamisítás vétségének gondatlan alakzata a hatályos törvények szerint nem bűncselekmény, így az egyesületi alelnököt a vád alól felmentették. 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett: a végzés hatályon kívül helyezését, s új eljárás lefolytatását kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!