Félmilliós tartozás miatt verte meg Tomcat Fekete Pákót

Valószínűleg egy régi vitát rendezett le Pákóval a blogger a nyílt utcán fényes nappal. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, a sértettet pedig kórházba szállították.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Bors értesülései szerint a "mulatóssztár " és az ismert blogger szerdán délután adóssági ügy miatt keveredtek szóváltásba, ami kis idő múlva tettlegességbe fulladt. Fekete Pákó agyrászkódést szenvedett, valamint arcán zúzódások keletkeztek. Kórházba szállították, ahol CT- és röntgenvizsgátlatoknak vetették alá. A sértett innen még aznap - saját felelősségére - távozott.

A Bors munkatársa rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a szélsőséges akcióiról elhíresült Polgár Tamás (alias Tomcat) ellen eljárás indult, ám egyenlőre több információt nem adhatnak ki az ügyről.

A BRFK közleményben nyilatkozott arról, hogy egy budapesti férfi ellen eljárást indított az V. Kerületi Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az illető május 25-én 13.15-kor az utcán korábbi peres ügyük miatt megszólított és kérdőre vont egy másik személyt, majd bántalmazta, ami után a sértett orvosi ellátásra szorult. A bántalmazót este az V. kerület nyomozói a lakásáról előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását.

Az események előzményéül az szolgál, hogy 2008-ban Pákó náci jelmondatokat harsogott és karlendítést imitált egy szélsőjobboldali rádióban, ahol Polgár Tamás vendége volt, aki később elárulta, hogy "csőbe húzták" a hírességet, ám ő önszántából cselekedett. Pákó ezzel szemben azt mondta, hogy kényszerítették, fenyegették őt a rádió munkatársai. Tomcat akkori munkatársa (Sipos Zoltán) ezután polgári pert indíttatott rágalmazás miatt Pákó ellen. A per körülbelül egy hónappal lezárult, s Polgárék nyerték meg, Pákót félmillió forintos kártérítésre kötelezték.  

Sipos ügye még nem zárult le. A férfi  jelenleg is Tomcat kollégája, akinek szintén hasonló értesülései vannak a Pákó és Tomcat közötti verekedésről.

"Az a gyanúm, hogy az 500 ezres tartozási ügy lehet a háttérben, de ez Tomcat magánakciója, amibe nem szeretnék belekeveredni. Tomcatnek korábban is volt csörtéje Pákóval,mert nemakarja elfogadni a részletfizetést" – nyilatkozta Sipos.

Tomcat korábbi ügyvédje, Dr. Balogh Gábor nem árulta el, hogy ismét ő védi-e a bloggert.

A Bors információi alapján Tomcat szerda délutántól 72 órás rendőrségi őrizet alatt áll, és legkésőbb szombat délután - az ügy bírósági tárgyalását követően - kiengedik vagy letartóztatják. Pákó az ügyben nem nyilatkozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!