Felsőoktatási felvételi: hamarosan lejár a jelentkezési határidő

Szombathely - Jövő hétfőig, vagyis augusztus 10-ig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok a diákok, akiket az első körben nem vettek fel, vagy még nem próbáltak bejutni sehová.

Bajdó Bettina

Egy diák csak egy intézmény egyetlen szakára adhat be jelentkezést, államilag finanszírozott szakot pedig csak mesterképzéseken belül hirdetnek meg.  A pótfelvételi jelentkezési lapját  elektronikus úton a www.felvi.hu e-felvételi rendszere segítségével, illetve postai úton lehet eljuttatni. 

Újdonság, hogy idén már nem az iskoláknak, hanem az Oktatási Hivatalnak kell címezni a jelentkezési lapokat,  melyeket a kiszemelt felsőoktatási intézményekben is be lehet szerezni. 

A Savaria Egyetemi Központ is hirdetett pótfelvételit, a szakokról bővebb infdormációt az intézmény honlapján illetve a Károlyi Gáspár téren lvő C épületben személyesen is lehet kérni. 

A pótfelvételi eljárást még augusztusban lefolytatják, az  alkalmassági vizsgák pontos helyét és időpontját az iskolák teszik közzé. Külön értesítést erről nem küldenek  a diákoknak, ezért ajánlott résen lenni.  

A ponthatárok várhatóan augusztus 29-a után lesznek nyilvánosak,  az érintetteket pedig legkésőbb szeptember első két hetében értesítik, hogy sikerült-e a felvételijük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!