Felsőoktatási jelentkezés: még nem késő változtatni

Július 7-ig változtathatnak a jelentkezési lapon feltüntetett alap- és mesterszakok sorrendjén a felsőoktatásba jelentkezők, és ugyancsak eddig nyújthatják be a bizonyítványokat, igazolásokat.

Bajdó Bettina

A felvi.hu portálon közzétett tájékoztató szerint minden jelentkezőnek lehetősége van pótolni azokat a jelentkezési helyein előírt, illetve a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat, amelyek február 15-e előtt még nem álltak rendelkezésére. A felvételi kérelem benyújtása után megszerzett, már meglevő dokumentum másolatokat  június 1-ig el kellett küldeni, a többit július 7-ig pótolhatják, elektronikusan vagy postai úton.

A felvételizőknek még lehetőségük van a megadott felvételi jelentkezési sorrend megváltoztatására is egy ízben. A módosítási kérelmeket szintén elektronikusan és a postán lehet beadni, a határidő július 7-e. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amelynek alapján a felvételiző a jelentkezéseit rangsorolta.  

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás során a ponthatárok meghatározása várhatóan július 21-én történik meg. Az idén csaknem 141 ezren adtak be felsőoktatási intézményekbe felvételi kérelmet, körülbelül ugyanannyian, mint tavaly.

A küszöbponthatár 200 pont, az államilag támogatott felvehető keretszám alapképzésben 53.450 lesz, mesterképzésre 19.600 hallgatót lehet felvenni. Megyénkben a felvételizők a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjába, illetve a Pécsi Orvostudományi Egyetem Szombathelyi Egészségügyi Főiskolai Karára adhatták be jelentkezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!